Svaka čast!

Kako je vlasnica u tjedan dana uredila ovaj maleni balkon u stanu od 19 četvornih metara

 Jessica Sirls
Francuska vrata ove male spavaće sobe vode na maleni balkončić koji je vlasnica upravo uredila, a vrijedi ga pogledati

Na prvi pogled, čini se da je ovaj maleni balkon dovoljno velik za manji okrugli stol i stolice? Pogledajte kako pametnim rješenjima ovo mjesto vlasnici nudi mnogo više nakon preuređenja!

image
Jessica Sirls

Apsolutno nevjerojatno! Budući da je balkon nudio vrlo malo prostora, vlasnica je dala izraditi namještaj po mjeri kako bi odgovarao prostoru: - Kada sam se prvi put uselila u svoj stan prije nekoliko godina, bila sam uzbuđen što mogu koristiti balkon. Budući da se radi o maloj površini, trebalo mi je neko vrijeme da shvatim kako najbolje iskoristiti prostor. Razmišljala sam o kupnji raznih komada namještaja, ali ništa mi nije odgovaralo. Pa sam potražila pomoć kod stolara. Dala sam mu nacrte, skice, mjere i ideju o tome što želim, priča nam vlasnica.

image
Jessica Sirls

- Odlučila sam udobno smjestiti troje ljudi na balkon i došla sam na ideju da napravim klupu, mali tabure i stolić. Mislila sam da će kotačići olakšati pomicanje dijelova i imati veću fleksibilnost, pa sam ih stavila na dno svakog komada. Također sam željela otvorene klupe i tabure kako bih imala više prostora za pohranjivanje jastuka, cipela, vrtlarskog alata. Odabrala sam bijeli cedar da ga malo posvijetlim i zamolila sam stolara da na njega stavi brtvilo kako bi zaštitio drvo od vremenskih nepogoda, objašnjava te dodaje kako je na kraju, dala izraditi jastuke za klupu i tabure, na pod je stavila tepih i objesila kutije za cvijeće sa strane. Prostor je posebno čaroban noću jer je nanizala svjetala koja ga čine idealnim mjestom za uživanje uz čašu vina.

image
Jessica Sirls

Izrada komada po narudžbi ponekad je jedino moguće rješenje, a ako mudro odaberete majstora rezultat neće izostati. Želimo naglasiti da je vlasnica sama dizajnirala sav namještaj - bravo!

Sviđaju nam se sve te male kockice jer ne samo da nude rješenja za praktičnu pohranu bez pretrpavanja balkona, već i zato što su preslatke. Omiljeni komad je možda pokretni pomoćni stolić koji se može skloniti ili koristiti kao otoman ili kao dodatno mjesto za sjedenje.

image
Jessica Sirls

Vlasnica kaže da je projekt trajao samo tjedan dana i koštao 7.000 kuna.

Bujne biljke pružaju osjećaj privatnosti i iako ima dovoljno mjesta za sjedenje za dvoje (ili eventualno troje), ovo izgleda kao savršeno utočište za osamu.

image
Jessica Sirls

Vlasnica potvrđuje da je to istina: - Volim svoju vanjsku oazu i budući da se iza moje zgrade nalazi ogromno drvo, ujutro mogu sjediti na svom balkonu uz šalicu čaja i osjećam se kao da sam u kućici na drvetu. Sada konačno imam prostor za uživanje u cvijeću, suncu i miru i tišini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:03