Kada vam netko kaže da voli palačinke, koja vam se slika javi u glavi?
Sjetite li se odmah tankih palačinki premazanih domaćim džemom od marelice, šljive ili šipka koji curi kroz rupice u tijestu, odnosno beskonačnih smotuljaka s omiljenim čokoladnim namazom ili, pak, malih debeljuca koje su do nas doputovale iz Amerike?
Ako su odgovor klasične tanke palačinke, onda jako dobro znate da ih uvijek treba ispeći mnogo jer mekog tijesta punog slasnog nadjeva nikada dosta. I dok će se neki hvaliti svojom vještinom bacanja palačinki u zrak i njihova hvatanja užarenom tavom, oni praktični svjesni su da, kada je o palačinkama riječ, nema vremena za gubljenje.
Upravo će njima dobro doći posebni aparat za pečenje palačinki koji javi kad je temperatura pekača idealna da na njega izlijete omiljeno tijesto. Vjerujemo da ćete uvijek najprije posegnuti za slatkim inačicama ovog popularnog jela, no na ovakvim pekačima s lakoćom možete pripremiti i slane francuske palačinke od brašna od heljde, takozvane betonske galette.
Izlijte svoju palačinku kao i svaku drugu, no naša je preporuka da, poput vještih majstora palačinki s jadranske obale, nakon što svoju palačinku okrenete, na sredinu stavite sir, malo šunke i omiljeno povrće pa praktičnom špatulom prebacite dio pečenog tijesta preko nadjeva sa svake strane tako da tek njena sredina ostane vidljiva.
Ovakav aparat nije samo koristan za pripremu doručka ili večere jer odlučite li na njemu pripremiti takvu bogatu slanu palačinku, koristan će vam biti čak i za ručak!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....