5 PROVJERENIH MJESTA

Vikendom se volimo počastiti bogatim doručkom, ovo su zagrebačke adrese s dobrom ponudom

 Biljana Blivajs/Cropix
Na našem popisu nalazi se pet adresa, od onih na kojima možete pojesti raskošan doručak s jajima, ali i zdravije opcije...

Posljednjih nekoliko godina kultura uživanja u doručku izvan vlastitog doma napokon postaje sve popularnija i među domaćom publikom. Otvorila su se nova mjesta koja nude maštovita jela, a nađe se tu ponešto i za klasičare koji uvijek radije biraju tost, jaja i cijeđeni sok od naranče. Stoga, kada vikendom završimo obilazak trgovina i tržnice, obavezna postaja postaje i jedna od niže navedenih zagrebačkih adresa na kojima smo proteklih mjeseci pojeli odlične doručke.

BROOM 44

Adresa: Dolac 8

Malo je reći kako je ponuda Brooma zagrebački doručak podigla na jednu sasvim novu razinu. Ovdje smo tako do sada uživali u sjajnim bruschettama i avokado tostu s jajima, a ne smijemo zaboraviti niti više nego odličnu kavu. Ako se kupovina na Dolcu i oduži, ne brinite, u Broom možete svratiti i na odličan brunch. Hrana u Broomu je veganska i vegetarijanska.

image
Neja Markicevic/Cropix/

BREAD CLUB

Adresa: Vlaška ulica 27

Ljubiteljima poslastica iz Bread Cluba (a sigurni smo da ih ima) ovaj odabir ne trebamo previše objašnjavati. Bez obzira jede li vam se slatki, razlistani, hrskavi izvana, a neodoljivo kremast iznutra cruffin od bazge ili pistacije ili ste pak raspoloženi za dobar sendvič ili pizzu, ovdje zasigurno nećete ostati gladni. Nađete li se u centru, zaputite se u Bread Club u Vlaškoj, gdje možete sjesti i u jelu uživati opušteno, uz šalicu kave.

MELT

Adresa: Radićeva ulica 3a

Tražite li mjesto s nešto zdravijom ponudom prvog jutarnjeg obroka, šarenim zdjelicama i slatkim poslasticama, dobar odabir bit će Melt u Radićevoj. Ovdje nude smoothie bowl, granolu i avokado tost, a na kraju, uvijek dobra ideja bit će doručak zaokružiti njihovim sjajnim sladoledom. Jedan od naših favorita je svakako njihov kokos. Dobro je dodati i kako u ponudi imaju veganske opcije.

FETIŠ

Adresa: Ulica Antuna Bauera 9

Nedavno otvoren Fetiš u zagrebačkoj Bauerovoj ulici nudi bezglutenska jela te tople i hladne napitke. Uz šalicu prve jutarnje kave ovdje tako možete isprobati sirnicu, quiche ili bezglutenski otvoreni sendvič sa sirom i lososom, a nakon doručka, u ponudi je i uzbudljivi brunch.

image
Biljana Blivajs/Cropix

EGGSPRESS

Adresa: Vlaška ulica 81a

Vikendom se volimo počastiti dobro pripremljenim jajima, a još nam je draže kada ih za nas pripremi netko drugi. Ekipa iz Eggspressa to radi odlično unatrag nekoliko godina, a iako su cijene za doručak ili brunch ovdje nešto više (80-ak kuna), porcije su prilično zasitne i na kraju doručka shvatit ćete kako se svakako kuna isplatila. Uz doručak u Eggspressu svakako preporučujemo i uživanje u Mimosa koktelu. Pa ipak je vikend.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:20