GDJE NARUČITI?

Tražite tortu za slavlje? Na ovih 8 adresa nećete se razočarati, a gosti će tražiti komad više

Krstitke, rođendani, svadbe i godišnjice lijepi su povodi za druženje s obitelji i prijateljima, osobito ako na kraju na stol izađe i torta

U slučaju da vam se nemilosrdno približava neki važan datum na kalendaru, a nikako da krenete organizirati druženje za obitelj i prijatelje, naš je prijedlog da se na vrijeme pobrinete barem za zvijezdu svakog okupljanja - ukusnu i raskošnu tortu! No, kako biste smanjili stres oko cijelog događanja, umjesto da grozničavo pečete sloj po sloj biskvita i radite kremu za kremom, zašto ne biste svoju tortu jednostavno naručili? Izdvojili smo osam slastičara koji će vam rado pomoći da se na vašem stolu nađe torta vrijedna vašeg slavlja!

Neka jedu kolače

Proizvodnja: Horvaćanska cesta 3

Prekrasne torte slastičarke i vlasnice brenda Neka jedu kolače Ivane Čuljak nastaju u maloj proizvodnji iza popularnog bara A most unusual garden na Horvaćanskoj. Neovisno radi li se o torti na više katova za svadbe ili šarenim torticama za manja slavlja sa sušenim voćem koje proizvodi Botanica ili buttercreamom, zaigranost u dekoriranju čini ove slastice pravim praznikom za oči.

Špatula

Proizvodnja: Vlaška ulica 121

Slastičar Luka Sopta početkom godine zainteresirao je ljubitelje slatkog posebnim punjenim krafnama američkog stila, no osim njih radi i deserte u obliku monoporcija i tartova, kao i bogatije torte za razna događanja. Većinom je riječ o visokim tortama s puno tankih slojeva biskvita i kreme pa nemojte zaboraviti pitati i za upute kako je najbolje rezati tu vrstu slastica. Dok njegove ostale deserte možete naručiti i preko popularnih dostavnih službi, za posebne narudžbe ipak se javite direktno Sopti.

Šlag na kraju

Proizvodnja: Strojarska 6

Arhitektica Iva Erić posljednjih nekoliko godina radi kao dizajnerica torti i stoji iza popularnog brenda Šlag na kraju. S obzirom na njen istančan ukus, ne iznenađuje da je svaka torta koja izađe iz njene proizvodnje poput pravog umjetničkog djela. Možete izabrati između osam kombinacija okusa i nikako nemojte odugovlačiti s narudžbom jer biste mogli ostati bez svoje torte zbog njenog gustog rasporeda. Također im je trenutno u tijeku kolektivni godišnji odmor pa obratite i na to pozornost.

Pierre Sweet Escape

Slastičarnica: Ljubljanica 29

Spustite li se od Remize prema Ljubljanici, naići ćete na simpatičnu slastičarnicu Pierre Sweet Escape u kojoj možete kušati odlične kolače nadahnute francuskim slastičarstvom (kao i brojne izvrsne pekarske proizvode). Osim što možete naručiti spomenute kolače, vlasnica i slastičarka Iva Steinbauer radi i torte za posebne prilike. Na službenoj stranici ističu da je za prigodne torte narudžbu potrebno napraviti minimalno deset dana unaprijed pa imajte to na umu.

Chozen

Proizvodnja: Božidara Magovca 161

Dražen Zeljković iz brenda Chozen najpoznatiji je domaćim gurmanima po svojim vrhunskim čokoladnim pralinama koje su za svaku preporuku, bilo da tražite poklon za najmilije ili sebe želite počastiti zanimljivim kombinacijama okusa. No, poželite li da za vas pripremi i tortu, nećete pogriješiti jer će ovaj majstor od čokolade to učiniti jednako precizno kao što radi i svoje praline.

Slatkopis Petre Jelenić

Petru Jelenić ne treba posebno predstavljati, a uspješno odrađen pop-up u prostorima Brokenships bistroa na zagrebačkom Katarininom trgu pokazao je da je s dobrim razlogom jedna od najcjenjenijih osoba iz gastronomskog svijeta. Dok željno iščekujemo najavu njenog idućeg projekta, vrijedi naglasiti i da joj se možete javiti preko njene stranice Slatkopis ako želite da vam ova vrhunska slastičarka pripremi tortu za vašu posebnu prigodu. Samo da podsjetimo, proslavu 100. broja časopisa Dobra hrana upravo je Petra uljepšala svojom prekrasnom tortom.

Pri suncu

Proizvodnja: Lastovska 2a (prostor je u sklopu tržnice Savica)

Slastičarku Ninu Šarić domaća javnost poznaje po njenim fantastičnim sladoledima koji su prema izboru Dobre hrane prošle godine bili proglašeni najbolji među craft sladoledima domaćih proizvođača. I dok sa svojim ružičastim sladoledarskim kamiončićem obilazi zagrebačke festivale, Nina nađe vremena i za izradu kremastih i okusom bogatih torti koje su dobar izbor za razna rođendanska slavlja, godišnjice i slične proslave.

Gibanica

Slastičarnice: Ulica Kneza Branimira 33, Zagreb; Oro trg 2, Oroslavje

Osim što radi moderne verzije tradicionalnih kolača i ukusne tartove, Filip Matok iz Gibanice izrađuje i torte po narudžbi za različita događanja, od rođendanskih proslava do korporativnih evenata i svadbi. Osim što drži malu slastičarnicu nedaleko Branimir centra u Zagrebu, Filip Matok nedavno je otvorio novu lokaciju i u Zagorju i to u Oroslavju pa tako u Gibanicu možete svratiti probati pojedinačne kolače i tartove te dogovoriti se tortu koja će uveseliti i velike i male.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:04