IVA ERIĆ IZ ŠLAG NA KRAJU

Arhitektica za čije torte postoji lista čekanja svoje je savjete i trikove sad spremna podijeliti baš sa svima

Nakon desetak više nego uspješno odrađenih radionica uživo, slastičarka Iva Erić snimila je masterclass i od nje sada možete učiti bez obzira na to gdje se nalazili

Pratite li domaću slastičarsku scenu, zasigurno ste već čuli za Ivu Erić, našu talentiranu slastičarku koja stoji iza brenda Šlag na kraju i o čijim se tortama već godinama ne prestaje pričati. Njezin je stil poseban i slastice koje radi svakako svrstavamo među najljepše koje se kod nas mogu kupiti i probati, pa nije ni čudno što je Iva s godinama primila, kako kaže, zbilja velik broj upita onih koji su od nje poželjeli učiti. Na svojim društvenim mrežama tako već neko vrijeme dijeli savjete o pripremi kolača i torti, a od prošle godine organizira i radionice uživo nakon kojih redovito nailazimo na više nego pozitivne reakcije polaznika.

"Često pišem na Instagramu koliko me ispunjuju radionice i stvarno mislim svaku napisanu riječ. Znala sam da je interes za radionicama velik jer su ljudi tijekom godina često pitali za njih, ali nisam mogla znati koliko ću ja uživati u tome i hoće li se meni svidjeti. Kad sam na ljeto počela s održavanjem, od početka sam se nekako našla u tome - odgovara mi vesela atmosfera, komunikacija s ljudima koje zanimaju iste stvari kao i mene, prenošenje znanja i pozitivno uzbuđenje koje vlada kod polaznika koji su došli s ciljem da upiju moje iskustvo i napreduju", rekla nam je u nedavnom kratkom razgovoru.

image
Neja Markičević/Cropix

Budući da je Iva trenutno na porodiljnom dopustu, znala je da će s održavanjem radionica uživo nakratko morati stati pa je došla na sjajnu ideju. Snimila je masterclass, koji će idućih nekoliko mjeseci biti dostupan za kupovinu putem službene Šlag na kraju stranice. Njezine radionice uživo inače se baziraju na izradi krema, tehnikama oblaganja i zaglađivanja torte i dekoriranju torte i cupcakesa, a upravo tim temama bavi se i online masterclass.

"Kad sam odlučila početi održavati radionice, odmah sam znala da ću u nekom trenutku predstaviti i online format s obzirom na to da imam puno pratitelja iz raznih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva kojima je organizacijski zahtjevno doći u Zagreb. Zato sam odlučila snimiti masterclass koji će biti dostupan šest mjeseci nakon kupnje, kako bi polaznici imali vremena za isprobati sve tehnike i predstavljene lekcije. Objava ovog masterclassa poklopila se s mojim privatnim planovima i životom s obzirom na to da idem na porodiljni", objasnila nam je i dodala i kako po povratku s porodiljnog svakako planira nastaviti i s radionicama uživo.

Izrada torte složen je proces, postoji jako puno vrsta biskvita i krema, a puno malih stvari može poći po zlu, tako da je nemoguće tajnu sažeti u par rečenica.

Video radionica (ili masterclass) zamišljena je tako da polaznici nauče raditi visoku dekoriranu tortu u prepoznatljivom "Šlag na kraju" stilu od nule, što podrazumijeva, objasnila nam je Iva, pečenje biskvita, izradu krema, izradu kreme za dekoriranje, slaganje i oblaganje torte te završno dekoriranje.

"Masterclass je jako detaljno razrađen, a prati ga i teorijska knjižica s hrpom savjeta, trikova, potencijalnih grešaka i gratis recepata. S obzirom na to da je sveobuhvatan, namijenjen je i za potpune početnike koji nisu sigurni otkud bi krenuli s izradom takve torte."

image
Šlag Na Kraju/Instagram
image
Neja Markičević/Cropix

Ispričala nam je i kako je snimanje bilo prilično zahtjevno, s puno uvježbavanja i učenja teksta, ali kako je na kraju više nego zadovoljna finalnim proizvodom. Masterclass će se moći kupiti putem njezine Šlag na kraju stranice, cijena je 140 eura, a prvi tjedan izlaska, do 10. ožujka, dostupan je po 20 posto nižoj cijeni, točnije po cijeni od 112 eura.

RECEPT ZA TORTU IVE ERIĆ

"Jako sam uzbuđena oko svega, ali više mi je laknulo što smo uspjeli stići sve što sam zacrtala. Mislim da svatko tko je prošao trudnoću zna koliko je zahtjevan ovaj zadnji period, tako da sad u 9. mjesecu trudnoće osim poslovnih imam i privatne izazove koji su mi fokus, pa sam se samo nadala da ću uspjeti objaviti masterclass na vrijeme i kvalitetom točno onako kako sam zamislila. Sad kad znam da je sve gotovo, mogu se opustiti i veseliti jednom novom Šlag na kraju digitalnom proizvodu", rekla nam je Iva Erić na kraju razgovora.

U teorijskoj knjižici dosta pišem o tome da morate znati što želite postići - sočan i težak biskvit ili prozračan i potpuno lagan, jako razmazivu i laganu kremu, ili kompaktnu i ‘dublju’ koja podnosi težinu i visinu torte.

image
Šlag Na Kraju/Instagram

A prije nego što smo je pustili na zasluženi odmor i u nove pobjede, nismo odoljeli da je ne pitamo što će sada biti s brendom i hoćemo li i dalje moći uživati u njezinim slasticama.

"Vrlo rano sam donijela odluku da sve ide na pauzu dok sam ja na porodiljnom. Kroz godine sam imala fantastične cure koje su mi bile nevjerojatna pomoć pri izradi torti, ali je opet veći dio posla, kao i taj završni prepoznatljivi touch bio na meni. Mislim da je to i razlog mog uspjeha i da bih ugrozila brend kad bih bezbrižno otišla na porodiljni i ostavila ga u tuđim rukama bez nadzora nad kvalitetom i umjetničkim izričajem svake torte. Tako da će me svi morati malo pričekati dok uživam u privatno najljepšem periodu života", rekla nam je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 16:34