GDJE ZA VIKEND?

Što kažete na ručak na otvorenom? Street food i dobra atmosfera još samo ovog vikenda na Jarunu

 Food Truck Festival
Uživajte u burgerima, kobasicama, fritulama, sladoledu i drugim poslasticama s pogledom na zagrebačko more

Neposredno uz klub Aquarius na Jarunskom jezeru još samo do ove nedjelje, 12. lipnja, traje treće izdanje Food Truck festivala. Uz gomilu fine hrane, osvježavajuća pića i dobru glazbu svi su posjetioci proteklih tjedana mogli napokon malo otpustiti kočnice i uživati u pravoj proljetnoj atmosferi. Pred kraj samog festivala javili smo se organizatorima da vidimo kakva je situacija, s obzirom na to da ih ove godine vrijeme nije baš poslužilo.

image
Food Truck Festival

- Zadovoljni smo ovogodišnjim odazivom na Food Trucku, iako nam je kiša onemogućila održavanje kroz tri dana, kao i otežala izvođenje programa. Nas kao organizatore veseli vidjeti da smo ove, treće festivalske godine, svejedno uspjeli okupiti novu publiku, zahvaljujući sjajnim koncertima Nike Turković i Borisa Štoka, ali i zadržati stare posjetitelje koji nam se stalno vraćaju. Novost je ove godine bio cooking show u suradnji s Podravka promo timom, gdje smo predstavili najbolje podravske specijalitete. Također, sadržajno smo ponovno ponudili nove gastro okuse i mirise, kroz nove food truckove. Premijerno smo imali i Photo bus, preslatki starinski VW u kojem je moguće fotografiranje, uz mnoštvo drugog sadržaja koji svaki put nanovo osmišljavamo za naše goste - istaknula je Hana Butković iz organizacije festivala.

image
Food Truck Festival

Za one koji još nisu bili, a žele isprobati ponudu hrane važno je istaknuti da ove godine na Food Truck festivalu stoji šest food truckova koji nude slano ili slatko. Po prvi put na festivalu je zagrebačka institucija, EL Toro, kao i zadarski koncept Picnic - mingle & fun, dečki koji su se vrhunskom kvalitetom hrane te Kroštula pecivima na najbolji mogući način predstavili zagrebačkoj publici.

image
Food Truck Festival

Po prvi put je tu i ekipa iz Vinkovaca, na TimeOut trucku, koji nude bijelu bavarsku kobasicu u umaku od karameliziranog luka, senfa i još puno sjajnih dodataka. Loaded truck brani američke boje kuhinje, uz loaded fries i nachos. Mnogi su se posebno veselili ružičastom kamiončiću Pri suncu u kojem možete naći hrvatski craft gelato u izvedbi slastičarke Nine Šarić, kao i Nadinim fritulama, s ponudom palačinki i fritula uz Linoladu i Podravka voćne namaze.

Među svom tom hranom teško je odabrati favorita, no u organizaciji ističu da je među slanim jelima posebno popularan Blackie Burger sastavljen od brioche peciva od krumpirovog tijesta i 100% junećeg burgera, a nadopunjen domaćim senf-med umakom, karameliziranim lukom, cheddar sirom i crumbleom od pancete. Od slastica ne smijete propustiti ranije spomenute sladolede Pri suncu i to posebno okuse med s bademom, pistacchio i crna čokolada s kavom.

image
Food Truck Festival
image
Food Truck Festival

Budući da se bliži kraj festivala, zanimalo nas je možemo li očekivati da će se, kao i prethodne godine, festivalski kamiončići s hranom ponovno parkirati krajem ljeta na tratinu pokraj Aquariusa:

- Food Truck festival vraća se u svom kasnoljetnom terminu u Zagrebu, od 25. kolovoza do 11. rujna gdje će vas dočekati nova ponuda hrane food truckova, novi zanimljivi koncerti i uzbuđenja - istaknula je.

image
Food Truck Festival
image
Food Truck Festival

U međuvremenu će Food Truck festival otići na svoju malu ljetnu turneju po Hrvatskoj:

- Kada je riječ o gostovanjima u drugim gradovima, već od idućeg tjedna smo na Krku, u sklopu Krk Music Festa, od 15. do 22. lipnja te ponovno na riječkom Trsatu, od 24. lipnja do 16. srpnja. Po prvi puta ove godine gostujemo u Puli, od 29. srpnja do 28. kolovoza na prostoru Hidrobaze. Ovim putem pozivamo sve da nam se priključe u nekom od gradova, jer Food Truck karavana kreće na svoju ljetnu turneju - za kraj je napomenula Hana Butković iz organizacije Food Truck festivala. No, prije nego li se otisnete na more prateći ovu gastro karavanu, svratite još danas i sutra na Jarun i uživajte u dobroj uličnoj hrani na plaži zagrebačkog mora. Festival je otvoren od 11 ujutro do 2 u noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:59