DOBRE PREPORUKE

Gdje u Rijeci na marendu i večeru, a gdje po kruh? Ova mjesta nisu preskupa, a hrana je baš dobra

Donosimo tri preporuke za dobar ručak ili večeru, ali i mjesto za koje, ako volite kruh, jednostavno morate znati

Bez obzira na to živite li u Rijeci, nađete li se ovih dana tamo zbog kakvog posebnog događaja ili samo prolazite kroz mnogima najdraži grad u zemlji, ove preporuke, sigurni smo, dobro će vam doći. Sastavili smo kratak, ali koristan vodič s tri mjesta za dobru marendu ili večeru, plus na listu dodajemo i adresu na kojoj se prodaje najbolji kruh u gradu, a subotom i slastice. Sve to čeka vas u nastavku.

ODLIČNA HRANA, VELIK IZBOR VINA I TOP ATMOSFERA

Riječki Hidden wine bistro, restoran chefa Denija Srdoča, mjesto je na kojem smo nedavno jeli odličan tatarski i patku, a više su nego spretni i s ribom. Atmosfera u Hiddenu je ugodna, karta jela je kraća, ali na njoj svatko može pronaći nešto za sebe, a nude i velik broj etiketa pa uz ručak možete uživati u dobrom vinu.

image
Berislava Picek/Cropix

Cijene predjela u Hiddenu kreću se od 11 do 20 eura i stvorena su za dijeljenje, a među ostalim, nude se kvarnerska sipa, gacka losos pastrva, riblje fritule, trgani odojak i kvarnerska hobotnica. Glavna jela koštat će vas od 15 do 29 eura za wagyu Denver steak, a priloge naplaćuju 6 eura i zbilja su zanimljivi i drugačiji od klasičnog pečenog krumpira ili riže. Pečeni batat punjen špinatom, kvinojom i kozjim sirom i pečena cvjetača s labnehom i za‘atarom samo su neki od njih.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Od 12 do 15 sati nude i svoj lunch meni, na kojem se nalaze cjenovno još pristupačnija jela. Trenutno su to gazpacho, salata s hobotnicom, krumpirom i pestom od kelja, njoki s dimljenim dagnjama i paskima te hrskava teletina s mladim graškom i mentom. Više i Hiddenu pročitajte ovdje, a novosti na meniju popratite ovdje.

ADRESA: Ulica Andrije Medulića 8

image
Berislava Picek/Cropix

MARENDA PO PREPORUCI CHEFA

Kada smo nedavno posjetili Hidden, tamošnji chef Željko Vukićević s nama je podijelio nekoliko preporuka pa nam je tako za marendu preporučio konobu Fiume. Riječ je o obiteljskoj konobi s dugom tradicijom, koja se nalazi u, kako sami kažu, srcu riječke tržnice i nude domaću hranu pripremljenu od lokalnih namirnica koje kupuju na tržnici. Vukićević nam je preporučio da ovdje svakako isprobamo lignje i lešo ribu, a posebno je nahvalio i njihova jela na žlicu.

ADRESA: Ulica Vatroslava Lisinskog 12

image

Fotografija: Facebook

Konoba Fiume Facebook/
image

Fotografija: Facebook

Konoba Fiume Facebook/

AZIJSKI RUČAK U RIJECI

Zaželite li se na trenutak odmaknuti od domaće kuhinje, dobra opcija bit će riječka Koya, gdje se nude specijaliteti azijske kuhinje. Ono što ovo mjesto čini posebnim i popularnim svakako su njihovi rezanci, koje svakog dana rade sami. Budući da baš rezancima posvećuju posebnu pažnju, jela u kojima ih kombiniraju ovdje su svakako najbolja preporuka.

image

Fotografija: Instagram

Koya Asian Food Rijeka Instagram/

Cijene u Koyi su prilično prihvatljive pa ćete tako za osam komada glaziranih pilećih krilaca morati izdvojiti 6 eura, za stir fry noodlese s povrćem i umakom 5 do 7 eura, a uz svaku porciju naručiti možete i tofu, brokulu, pečenu svinjetinu, katsu i karaage piletinu te marinirano jaje. Cijene dodataka kreću se od 1,30 do 4 eura. Nude i juhe s rezancima, kokos curry, kimchi rižu sa svinjetinom, katsu piletinu s rižom i povrćem, dan dan s rižom ili tofuom. Cijene glavnih jela kreću se uglavnom od 8 do 10,50 eura. Cijeli meni možete pronaći ovdje.

ADRESA: Ulica Nikole Tesle 2A

image

Fotografija: Instagram

Koya Asian Food Rijeka Instagram/

GDJE PO KRUH I SLASTICE?

Zaželite li se u Rijeci stvarno dobrog kruha, neka ekipa iz Babushke bude vaš prvi odabir. Njihov kruh za sada je dostupan samo za narudžbu i osobno preuzimanje na adresi, a kako nam je rekla vlasnica Petra Dragojlović, krajem godine u planu je i otvaranje fizičke pekarnice. Naš favorit su odlična focaccia i fantastičan raženi kruh, svakako jedan od najboljih koje smo do sada isprobali. Osim toga, ekipa iz Babushke subotom ima posebnu ponudu slastica pa ih svakako zapratite na društvenim mrežama, gdje redovito objavljuju što točno pripremaju. Priču o Babushki možete pročitati ovdje.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 07:45