Slano & Slatko

U Rijeci je otvoren novi restoran: U njemu će na "iksicu" jesti studenti, no ima i a la carte ponudu

 Press
Riječani mogu biti sretni jer su dobili novi multifunkcionalni prostor na Korzu koji će s vremenom širiti ponudu

U prostoru nekadašnje Dječje knjižnice Stribor u Rijeci ovog je petka otvoren restoran "Slano & Slatko", a u istom prostoru će djelovati i Studentski klub. Multifunkcionalni je to prostor koji će biti na raspolaganju studentima, ali i građanima, a cilj je unaprijediti studentski standard te potaknuti integraciju akademske zajednice i građana kroz druženje i rad, stoji na službenim stranicama Grada Rijeke.

U restoranu će, dodali su, studenti moći jesti na "iksicu", a dio restorana bit će otvoren i za građane koji će jela moći izabrati iz a la carte ponude.

Kako je riječ o za Rijeku važnom projektu, na otvorenju su se okupili rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija, riječki gradonačelnik Marko Filipović, predsjednik Upravnog vijeća Studentskog centra Rijeka Alen Jugović, ravnatelj Studentskog centra Rijeka Goran Manestar, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Lana Par te riječki nadbiskup Mate Uzinić.

image

Riječki gradonačelnik na otvorenju Slano & Slatko restorana

Press

Kako je istaknula Lana Par, studenti su u centru grada dobili jedan svoj novi prostor, između Indexa i Kampusa koji će im puno značiti i koji će sigurno dobro iskoristiti. "Prostor je osmišljen kao mjesto gdje studenti mogu doći učiti, nešto pojesti i družiti se, ali i organizirati razne radionice i seminare", rekla je Par.

I dok je rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić-Samaržija istaknula kako su za ovaj projekt zaslužni i studenti, riječki gradonačelnik istaknuo je zadovoljstvo što je Rijeka u centru grada dobila jedan novi prostor s bogatom gastro ponudom.

"Sam naziv restorana ‘Slano & Slatko‘ zasigurno nije slučajan. On potiče iz istoimenog programskog pravca unutar projekta Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020 čiji je primarni cilj bio aktiviranje prostora na kojem se spajaju ‘slatka‘ rijeka Rječina i ‘slani‘ Riječki zaljev, odnosno prostora na kojem se susreću grad i priroda. Stoga, restoran ‘Slano & Slatko‘ neće biti samo mjesto gdje će naši studenti i građani moći uživati u izvrsnoj hrani, već će to biti mjesto susreta, razmjena ideja, druženja te stvaranja prijateljstva svih građana Rijeke", rekao je Filipović.

image

Restoran se nalazi na atraktivnoj lokaciji, tik do riječkog Korza

Press

Kako doznajemo, dnevno će studentima u ponudi biti tri menija po povoljnijim cijenama, dok će jela s a la carte ponude morati platiti po punoj cijeni. U ponudi će biti i slatka jela po kojima je riječki SC poznat, koja će se u budućnosti proširiti. U prostoru od oko 25 kvadrata je oko pedeset sjedećih mjesta, a u početku će raditi do 16 sati. U drugom dijelu prostora je studentski klub koji je spojen sa sveučilišnom knjižnicom stepenicama koje su prije obnove bile zazidane.

Na kraju bismo dodali kako je riječ o doista zanimljivoj lokaciji, ispod hotela Grand Hotela Bonavia, dakle u samom središtu grada, na adresi Dolac 1.

Cijelo priopćenje Grada Rijeke možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 07:49