ZA DVA DANA

Zasitno jelo od mljevenog mesa, graha i kukuruza na žlicu dobra je ideja za ručak usred tjedna

 Veselovaelena/Getty Images/istockphoto
U slučaju da u loncu ostane koja žlica jela, spremite ga u hladnjak i idućeg dana poslužite kao nadjev za tortilje

Trebat će vam:

400 g mljevenog mesa (junetina ili junetina i svinjetina)

1 konzerva graha

1 konzerva kukuruza

1 luk

3 režnja češnjaka

2 mrkve

1 manji komad korijena celera

prstohvat čilija

4 žlice pelata

2 lovorova lista

povrtni ili mesni temeljac (ili voda)

kiselo vrhnje za posluživanje

avokado za posluživanje

sol i papar

maslinovo ulje

1 limun

sir prema želji

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno nasjeckani luk. Dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i meso. Pirjajte dok meso ne poprimi boju. Dodajte zatim sitno nasjeckanu mrkvu i celer, začinite soli i paprom, dodajte i malo čilija, a zatim i pelate. Ubacite lovorov list. Kuhajte 15-ak minuta, a zatim dodajte temeljac. Kuhajte 30 minuta, toliko da juha postane gušća. Posljednjih 10-ak minuta ubacite grah i kukuruz koje ste najprije isprali. Maknite s vatre, pospite s malo naribanog sira (najbolje cheddar), dodajte žlicu kiselog vrhnja i avokado. Sve dodatno pokapajte s malo limunova soka i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:38