Priprema: 2 sata • Pečenje: 50 minuta • Porcija: 4
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna (tip 550 ili 00)
- 300 ml tople vode
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 4 žlice maslinova ulja
- 200 g mozzarelle
- 100 g kobasice ili šunke
- 1 veći krumpir
- krupna sol
- sitna sol za tijesto
- ružmarin
Priprema:
U veću posudu stavite brašno, odvojite jednu žlicu i pomiješajte je s toplom vodom. Toj mješavini dodajte kvasac i šećer pa pustite da stoji na toplom i diže se 15-ak minuta. Kad se zapjenilo, dodajte mješavinu brašna i zamijesite tijesto.
Kad se sastojci povežu, dodajte sol i 3 žlice maslinova ulja. Tijesto mijesite 10-ak minuta. Podijelite ga na dva dijela i prvi stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, a drugi ostavite u posudi u kojoj ste mijesili. Oba tijesta premažite maslinovim uljem, prekrijte prozirnom folijom i pustite da se dižu sat vremena.
Nakon toga na tijesto koje je u posudi za pečenje rasporedite mozzarellu i kobasicu ili šunku. Prekrijte drugom polovicom tijesta, zatvorite rubove i pustite da se diže još 30-ak minuta na toplom. Nakon toga pogaču još jednom dobro premažite maslinovim uljem i po vrhu rasporedite tanko narezani krumpir i ružmarin. Pospite krupnom soli i pecite 60 minuta na 200 °C.
Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....