Trebat će vam:
1 paket listova za lazanje
500 g piletine
3 tikvice
1 poriluk
1 luk
300 g mozzarelle
1 vezica svježeg peršina
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
500 ml mlijeka
Prstohvat muškatnog oraščića
2 grančice timijana
Sol i papar
Priprema:
Na ulju najprije sa svih strana zapecite komadiće piletine. Maknite iz tave, dodajte još malo ulja pa pirjajte luk. Kada omekša, dodajte na kolutiće nasjeckani veći poriluk. Na poriluk dodajte sitno sjeckane komadiće tikvice. Vratite piletinu. Pirjajte 10-ak minuta, dodajte timijan, sol i papar i, ako je potrebno, dodajte malo vode ili bijelog vina. Pustite da tekućina ispari, dodajte sitno sjeckani peršin pa stavite sa strane. U posudi debljeg dna zatim otopite maslac. Kada poprimi boju i zamiriše orašasto, dodajte brašno, pomiješajte i kuhajte dok ne dobijete pastu. Uz neprestano miješanje dodajte vruće mlijeko i kuhajte dok ne dobijete gusti, kremasti umak. Začinite soli, paprom i muškatnim oraščićem. U posudu za pečenje slažite kore za lazanje, zatim bijeli umak, zatim povrće s piletinom, a na sve to rasporedite komadiće mozzarelle. Na kraju sve obilno pospite mozzarellom i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne poprimi lijepu, zlatnu boju. Poslužite uz salatu s cherry rajčicama.