Za tijesto će vam trebati:
4 jaja
400 g brašna
klorofil za zelenu tjesteninu
Za klorofil:
2 šake listova kelja
0,5 l vode
malo ulja
Za nadjev:
100 g crvenog ruskog kelja
200 g ricotte
Za umak:
1 žlica maslaca
šaka oraha
kovrčavi kelj
žumanjak prepeličjeg jaja po želji
Priprema:
Zamijesite pola tjestenine tako da pomiješate 200 g brašna s 2 jajeta. Da biste drugu polovicu tjestenine obojili u zeleno, prvo izdvojite klorofil iz kelja. U blenderu usitnite dvije šake listova kelja bez stabljike s pola litre vode. Dobivenu smjesu procijedite kroz kuhinjsku krpu u lončić. Stavite lončić na vatru i pustite da se zagrije, tada će se klorofil pojaviti na površini. Skinite ga žličicom s površine vode i stavite u čašicu s malo ulja. Dodajte klorofil ostatku brašna i jaja i zamijesite zelenu tjesteninu. Ručno ili s pomoću aparata za tijesto, razvaljajte tjesteninu na tanke plahte.
U sjeckalici pomiješajte ricottu i blanširani ruski kelj. Prebacite smjesu u slastičarsku vrećicu (ili u ziplock vrećicu kojoj ćete odrezati jedan vrh) te rasporedite punjenje raviola tako da ostavite prostora između dva punjenja. Prstom koji ste umočili u vodu prođite po tijestu oko punjenja, stavite gornji sloj tjestenine te pritisnite oko nadjeva da se zalijepe. Izrežite raviole pa ih kuhajte u dobro posoljenoj vodi.
Na tavi otopite maslac. Usitnite orahe i ubacite ih u tavu s nekoliko trakica kovrčavog kelja. Pazite da ne vam kelj ne zagori. Skuhane raviole preselite u tavu. Kratko ih u njoj prodrmajte, a zatim dodajte malo vode od kuhanja kako bi se stvorila emulzija i zasolio umak. Kada servirate raviole, u tanjur stavite žumanjak od prepeličjih jaja radi kremoznosti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....