Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g junetine
- 1 žlica oštrog brašna
- 3 velike mrkve
- 3 velika krumpira
- 1 velika glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 300 ml temeljca
- masnoća za kuhanje
- sol, papar
Priprema
1. korak
Meso nasjeckajte na kockice pa ga uvaljajte u brašno. Luk očistite i sitno ga nasjeckajte. Sitno nasjeckajte češnjak. Očistite krumpir i narežite ga na kockice. Ogulite mrkvu i narežite je na kolutiće ili kockice. Na masnoći pržite kockice mesa dok ne postanu sive. Stavite ih sa strane.
2. korak
Na masnoću od prženja mesa dodajte luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte češnjak, pa kad zamiriši zalijte temeljcem. Dodajte meso i povrće, začinite solju, paprikom i paprom pa dodatno zalijte temeljcem tek toliko da sastojci budu pokriveni. Dinstajte u pokrivenoj posudi dok povrće ne omekša, a potom još u otkrivenoj desetak minuta.