Varivo od krumpira, mesa i mrkve

beef stew with potato and carrot in red casserole
 / Getty Images/iStockphoto

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g junetine
  • 1 žlica oštrog brašna
  • 3 velike mrkve
  • 3 velika krumpira
  • 1 velika glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 300 ml temeljca
  • masnoća za kuhanje
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Meso nasjeckajte na kockice pa ga uvaljajte u brašno. Luk očistite i sitno ga nasjeckajte. Sitno nasjeckajte češnjak. Očistite krumpir i narežite ga na kockice. Ogulite mrkvu i narežite je na kolutiće ili kockice. Na masnoći pržite kockice mesa dok ne postanu sive. Stavite ih sa strane.

2. korak

Na masnoću od prženja mesa dodajte luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte češnjak, pa kad zamiriši zalijte temeljcem. Dodajte meso i povrće, začinite solju, paprikom i paprom pa dodatno zalijte temeljcem tek toliko da sastojci budu pokriveni. Dinstajte u pokrivenoj posudi dok povrće ne omekša, a potom još u otkrivenoj desetak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 19:49