Trebat će vam:
100 g domaćih kobasica
300 g svježih vrganja
jedna manja glavica luka
dva češnja češnjaka
1 dcl kiselog vrhnja
lovorov list
100 g heljdine kaše
manja svježa paprika
feferoni
peršinov list
crvena paprika u prahu
sol, papar
Luk i svježu papriku sitno narežite i pirjajte. Kad je napola pirjano, dodajte narezane vrganje i kobasice narezane na ploške, zalijte hladnom vodom i pustite da se sve zajedno lagano kuha. Hajdinu kašu posebno skuhajte i dodajte juhi. Dodajte sol, mljevenu papriku, feferone, češnjak i još malo prokuhajte. Na kraju dodajte sjeckani peršin, maknite s vatre i umiješajte kiselo vrhnje.
Savjet! Kobasice možete i skuhati pa narezati, a u vodi od kobasica skuhati kašu.Juhu možete pripremiti i bez kiselog vrhnja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....