Trebat će vam:
1 luk
2 mrkve
2 batata
½ buče
3 režnja češnjaka
3 žlice kiselog vrhnja
prstohvat kumina
prstohvat muškatnog oraščića
maslinovo ulje
1 žlica maslaca
sol i papar
Priprema:
U posudu koja može i u pećnicu najprije stavite malo ulja i maslac. Dodajte luk koji ste narezali na veće komade, pustite da poprimi boju, a zatim ubacite i očišćenu i nasjeckanu mrkvu, batat, buču i češnjak. Povrće začinite i kratko zapecite sa svih strana pa prebacite sve zajedno u pećnicu. Pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice, dodajte tople vode i dodatno začinite po potrebi. Usitnite sve zajedno štapnim mikserom i dodajte kiselo vrhnje. Još kratko miksajte i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....