Trebat će vam:
1 veliki luk
2 režnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
2 žličice mljevenog kima
pola žličice mljevenog cimeta
1 g ljuskica čili papričice
2 žlice paste od rajčice
400 g prosa
300 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
2 rajčice
4 sušene rajčice
8 grančica peršina
sol
papar
Priprema:
Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje i pržite luk uz povremeno miješanje. Dodajte češnjak, kim, cimet, pahuljice čilija i pastu od rajčice te kratko kuhajte. Dodajte proso i miješajući pržite minutu. Dodajte temeljac, zakuhajte, poklopite i smanjite vatru na minimum. Kuhajte 20 minuta. Pet minuta prije kraja kuhanja dodajte kriške svježe i sušene rajčice, sol i papar. Ukrasite nasjeckanim peršinom i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....