Trebat će vam:
250 g mljevene svinjetine
250 g mljevene junetine
1 glavica luka
60 g krušnih mrvica
80 ml šalice mlijeka
vezica peršina
1 žlica sušenog origana
1 jaje
sol i papar
maslinovo ulje
3 žlice maslaca
2 žlice brašna
240 ml goveđe juhe
240 ml vrhnja
1 žlica umaka Worcestershire
1 žličica dižonskog senfa
Priprema:
Pomiješajte meso u velikoj zdjeli. Pomiješajte krušne mrvice s mlijekom i dodajte ih u zdjelu. Dodajte luk, peršin, origano, jaje, sol i papar i dobro promiješajte. Mijesite oko pet minuta dok ne dobijete homogenu smjesu. U tavu dodajte žlicu maslaca i maslinovo ulje pa zagrijte na srednje jakoj vatri. Od smjese rukama oblikujte okruglice i pecite ih dok ne porumene sa svih strana, a zatim ih izvadite u posudu obloženu papirnatim ubrusom. U velikoj tavi otopite dvije žlice maslaca na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i dobro promiješajte. Kad brašno počne žutjeti, dodajte vrhnje, goveđu juhu, Worcestershire umak i senf. Dobro promiješajte i pustite da se umak zgusne pa začinite po želji. Kada je umak gotov, u posudu dodajte mesne okruglice i kuhajte nekoliko minuta. Pospite malo peršina i poslužite uz rižu ili tjesteninu.