Priprema: 25 minuta • Kuhanje: 45 minuta • Porcija: 4
Sastojci:
- 225 g mljevene govedine
- 225 g mljevene svinjetine
- 60 g krušnih mrvica
- svježi peršin
- 1 žličica origana
- 45 g ribanog parmezana
- 1 veliko jaje
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 2 žlice maslinova ulja
- 3 veće mrkve
- 1 veći luk
- 1 stapka celera
- 4 režnja češnjaka
- 400 ml pilećeg temeljca
- 250 g orzo tjestenine
- 200 g špinata
- naribani parmezan za posluživanje
Priprema:
Stavite govedinu i svinjetinu u veliku zdjelu. Dodajte krušne mrvice, usitnjeni peršin, origano, parmezan, jaje, žličicu soli i papar. Rukama mijesite smjesu da se sastojci ravnomjerno rasporede. Oblikujte smjesu u male mesne okruglice i prebacite ih na veliki tanjur.
Zagrijte žlicu maslinova ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte polovicu mesnih okruglica i pecite ih dok ne porumene, povremeno ih okrećući, oko četiri minute.
Prebacite mesne okruglice na tanjur obložen papirnatim ubrusima, a u tavi ostavite ulje. Ponovite postupak s preostalim mesnim okruglicama.
Dok se mesne okruglice prže, zagrijte žlicu maslinova ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjenu mrkvu, luk i celer te pirjajte 6 - 8 minuta dok povrće ne omekša, a zatim dodajte češnjak i pirjajte još minutu.
Ulijte pileći temeljac, prema potrebi dodatno začinite solju i paprom te pustite da smjesa zavrije.
Dodajte tjesteninu i mesne okruglice, smanjite vatru na lagano te nastavite kuhati. Pokrijte i kuhajte oko deset minuta, povremeno miješajući dok tjestenina ne omekša i mesne okruglice ne budu kuhane.
U posljednjoj minuti kuhanja dodajte špinat. Svaku porciju pospite parmezanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....