Tjedni meni

U tjednu koji slijedi spremite bogate juhe, raviole s jogurtom, ribu u pivskom tijestu i nadjevenu piletinu

Neka u vašem jelovniku kroz tjedan budu zastupljene različite vrste povrća i mesa

Kad nas vrijeme drži u neizvjesnosti, najbolje što možemo učiniti jest biti spremni na sve, osobito kada je riječ o jelovniku u kojem ćemo uživati tijekom tjedna koji slijedi. Zato je uvijek dobro imati na raspolaganju sastojke na nekoliko jela koja se jedu na žlicu, poput juhe od svinjetine i graha ili pak juhe s piletinom, kukuruzom i mahunama. Vrijedi u jelovnik ubaciti i tjesteninu kao što su, primjerice, ravioli s jogurtom, pinjolima i smeđim maslacem. Iako bismo ribu trebali jesti puno češće, barem jednom tjedno neka se nađe u vašem tanjuru - ako je pripremljena u pivskom tijestu, svi će je htjeti jesti. Završite tjedan jednim konkretnim povrtnim jelom poput zapečenih tikvica sa sirom, a nedjelja neka bude dan za pravu gozbu pa tako spremite piletinu Caprese.

PONEDJELJAK
Svinjetina i grah sjajna su kombinacija, a pogotovo ako se nađu u nekom jelu koje se jede na žlicu. Recept za jedno takvo, bogato i fino, pronađite na poveznici u nastavku.

Juha od svinjetine i graha

image
Rudisill/Getty Images

UTORAK

Ako imate vremena da spremite vlastite raviole, odlično, nema ukusnijeg jela od onog pripremljenog od nule. No, ako ste neprestano u žurbi, kombinacije domaćih proizvođača tjestenine mogu biti i više nego dostojna zamjena, pogotovo ako raviole poslužite u umaku od jogurta i prelivene smeđim maslacem.
Ravioli s jogurtom, pinjolima i smeđim maslacem

image
Alpaksoy/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA
Neovisno imate li u svježe, smrznute ili konzevirane mahune, bez zadrške ih ubacite u ovu bistru juhu s kuhanom piletinom za brz i zasitan ručak.
Juha s piletinom, kukuruzom i mahunama
image
5ph/Getty Images

ČETVRTAK
Kada je o izdašnim namirnicama riječ, kupus i mrkva doista su pri vrhu naše liste, a izvrsni su naribani i ubačeni u wok s drugim povrćem poput gljiva, brokule, kukuruza... U ovom slučaju tu je i mljevena svinjetina te omiljeni azijski umaci - soja sos i sriracha.
Mljevena svinjetina s kupusom i mrkvom

image
Alleko/Getty Images

PETAK
Ključ ovog ukusnog jela je u dobro ohlađenom svijetlom pivu, kao i dobroj konzistenciji smjese za pohanje, a rezultat su meki komadi ribe u blago hrskavom omotaču.
Riba u pivskom tijestu
image
From_my_point_of_view/Getty Images

SUBOTA
Iako su tikvice same po sebi namirnica neutralnog okusa, kada su u kombinaciji s raznim sirevima i zapečene u pećnici, odlično su jelo za koje će vas ukućani tražiti još jedno serviranje.
Zapečene tikvice sa sirom

image
Azurita/Getty Images

NEDJELJA
Pileća prsa ne moraju biti dosadno jelo, osobito ako ih obogatite klasičnim sastojcima salate Caprese! Samo što će ona u ovom slučaju biti dio same piletine, a ne prilog sa strane.
Piletina Caprese
image
Lauripatterson/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 10:19