Početak rujna uvijek nekako smatramo početkom kraja ljeta pa smo tako, dok ih još ima, maksimalno odlučili iskoristiti omiljene ljetne plodove i ovog tjedna odlučili skuhati nekoliko jela koja ih slave na najbolji način. Na meniju nam je tako salata s pestom koji, ako imate višak bosiljka, možete napraviti sami, zatim pita s rajčicom, složenac s patlidžanom i sirom i pizza s tikvicama, a između svega toga ubacili smo i gusti grah s piletinom i rižom, krumpir salatu s tunom i graškom te svinjetinu s krumpirom i mrkvom iz pećnice. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Kada tražite ideju za brz i jednostavan ručak, razmislite o ovoj toploj ili hladnoj salati s pestom. Pesto, dakle, možete napraviti sami od bosiljka, orašastih plodova i malo tvrdog sira po želji, a salati uvijek možete dodati i sezonsko povrće koje vam je pri ruci.
UTORAK
Ovog ljeta totalno smo se navukli na pite od rajčice. Radimo ih s lisnatim, prhkim i dizanim tijestom, a zatim sve začinimo svježim ili sušenim biljem po želji. Ovakva pita odlična je i topla i hladna pa je idućeg dana možete ponijeti i na posao.
SRIJEDA
A kada se zaželite konkretnijeg ručka, možda bi dobra ideja mogao biti gusti grah s piletinom i rižom. Priprema nije previše komplicirana, a ovo jelo može biti više nego dobar ručak za dva dana.
GUSTI GRAH S PILETINOM I RIŽOM
ČETVRTAK
Volite parmigianu? Onda će vam se ovaj složenac baš svidjeti. Ima sve što dobra parmigiana treba imati, samo je brže gotovo i manje komplicirano.
SLOŽENAC S PATLIDŽANOM I SIROM
PETAK
Zasitan ručak može biti i krumpir salata u koju ćete dodati konzervu tune i grašak, a ubaciti možete i povrće po želji, najbolje sezonske plodove koje nađete u vrtu ili na tržnici. Također, ako vam je ostalo malo pesta od ponedjeljka, razmislite o tome da i u ovo salatu ubacite žličicu ili dvije.
KRUMPIR SALATA S TUNOM I GRAŠKOM
SUBOTA
Pizza je uvijek dobra ideja, a mi posebno volimo ovu slasnu s tikvicama. Dodati možete sve što imate u hladnjaku, posebice kada su u pitanju sirevi, jer s ovom kombinacijom dobro se slažu i, primjerice, mozzarella, parmezan, gouda, ali i brie sir ili gorgonzola.
NEDJELJA
A za pravi nedjeljni ručak, mogli biste ispeći komad slasne svinjetine s krumpirom i mrkvom. Uz to poslužite zdjelu salate i, dok je ručak u pećnici, stignete napraviti još i kakvu finu nedjeljnu slasticu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....