Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 30 dkg slanine
- 4 krumpira
- 2 režnja češnjaka
- 3 mrkve
- 2 žlice vrhnja
- 2 luka
- kumin
- sol, papar, lovorov list
Priprema
1. korak
Na zagrijanom ulju popržiti slaninu narezanu na kockice pa dodati nasjeckani luk i zajedno kratko pržiti.
2. korak
Potom dodati narezani krumpir, posipati nasjeckanim češnjakom i mljevenom slatkom paprikom. Posoliti, popapriti, dodati lovorov list pa zaliti vodom da sve bude pokriveno.
3. korak
Kuhati na srednje jakoj vatri dok krumpir potpuno ne omekša. Po potrebi za vrijeme kuhanja dolijevati vodu, jer je ovaj gulaš jušno jelo. Na kraju kuhanja u gulaš umiješati kiselo vrhnje i posipati kuminom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....