Trebat će vam:
500 g trlja 5 većih krumpira 1 veći luk ružmarin pola limuna 1 dcl bijelog vina maslinovo ulje |
Za pesto:
vezica medvjeđeg luka 1-2 žlice krušnih mrvica 1-2 žlice parmezana sol maslinovo ulje |
Priprema:
Medvjeđi luk nasjeckati, dodati maslinovo ulje, te malo po malo krušne mrvice i parmezan. Sve izraditi pomoću štapnog miksera ili u blenderu. Po potrebi dodati maslinovo ulje da se dobije glatka smjesa, ne pregusta. Krumpir oguliti, narezati na tanke ploške, a isto učiniti i s lukom, posoliti, zauljiti maslinjakom i dodati nasjeckani ružmarin. Rasporediti krumpir i luk u pleh za pečenje i staviti u pećnicu na 180 stupnjeva oko 10-15 minuta. Zatim poslagati trlje i tanke ploške limuna te sve preliti bijelim vinom i pokapati maslinovim uljem. Peći pokriveno folijom oko dvadeset minuta. Na kraju možete maknuti foliju i zapeći pet minuta. Preliti pestom od medvjeđeg luka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....