Redovi oko klupa s kiselim kupusom na tržnicama postaju sve veći, a to znači samo jedno - počela je sezona sarme i drugih, toliko nam omiljenih jela s popularnom zimskom namirnicom. Osim sarme, za koju smo vam nedavno otkrili trik kako je učiniti još boljom, na našem meniju nalazi se i nekoliko klasika kojima teško odolijevamo u ove, sve hladnije dane, koji se mogu skuhati u većim količinama i potrajati dva dana, ali i onih koja ne koštaju više od 5 ili 6 eura, a zasitna su i tako ukusna.
Ovih dana tako radimo omiljeni grah sa zeljem s kobasicama ili suhim mesom, kuhamo i sekeli gulaš bez kojeg ne možemo zamisliti jesenske dane te krvavice u lisnatom tijestu koje vrlo lako možete poslužiti i onima koji ih inače izbjegavaju. Recepte potražite u nastavku.
KISELO ZELJE S GRAHOM
Jedno od onih jela koja mogu biti gotova u 30-ak minuta i uz koje će vam trebati još samo kriška kruha, a ako ih skuhate u velikom loncu, potrajati mogu i dva dana te postati samo još bolja. Uz kupus i grah, u lonac možete ubaciti još i kobasice ili suho meso po želji te jelo na žlicu obogatiti i učiniti još zasitnijim.
SEKELI GULAŠ
Jedno od omiljenih jela za hladnije dane još otkad smo bili mlađi svakako je sekeli gulaš. Grije iznutra i izvana, nije komplicirano za pripremu, a uz tanjur ovog zasitnog jela na žlicu također će vam trebati još samo kriška kruha.
KRVAVICE U LISNATOM TIJESTU
Koristite li kupovno lisnato tijesto, ovaj ručak bit će gotov u sat vremena. Dok se krvavice peku, napravite dinstani kupus pa sve zajedno poslužite uz umak po želji. Nama je najdraži onaj na bazi senfa. Osim za ručak, ovo jelo može biti dobar finger food za druženja s prijateljima i obitelji. Rolice napravite u formi zalogaja, a kiseli kupus poslužite zasebno.