Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 100 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg telećih medaljona
- 1 vezica peršina
- 4 lista mente
- 1 grančica ružmarina
- majčina dušica
- sol i papar
- 4 žlice maslinova ulja
- Za umak:
- 300 ml mlijeka
- 100 g različitih vrsta tvrdog sira
- 2 manje glavice luka
- 100 g maslaca
Priprema
1. korak
Očistite meso od žila i masnoća, ako ih ima. Sitno nasjeckajte peršin, majčinu dušicu i ružmarin. Obilno začinite solju i paprom. Smjesu začina rasporedite po drvenoj dasci. Začine dobro utrljajte u meso.
umak ako nije gladak i jednoličan.
Teleće medaljone prelijte umakom od četiri vrste sira i poslužite sa salatom.
2. korak
U tavici zagrijte maslinovo ulje i propržite meso okrećući ga na obje strane. Na kraju dodajte maslac i prepržene kolutove bijelog luka. Zapecite u pećnici 5 do 10 minuta pa dodajte maslac.
3. korak
Za umak zakuhajte mlijeko. Dodajte sav sir, začinite solju i paprom te miješajte 2 do 3 minute. Isključite vatru te propasirajte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....