Tart s tapenadom, kozjim sirom i bademima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 blok zamrznutog lisnatog tijesta
  • 4 jušne žlice listića badema
  • 150 g tvrdog kozjeg sira
  • 2 čajne žlice listića majčine dušice
  • Za tapenadu:
  • 4 suhe šljive (bez koštice)
  • 4 slana inćuna
  • 1 jušna žlice kapara
  • 4 jušne žlice maslinova ulja
  • 200 g crnih maslina, bez koštica
  • 200 g zelenih maslina, bez koštica

Priprema

1. korak

Za tapenadu sve sastojke usitnite u kuhinjskom blenderu. Kad se odmrzne, razvaljajte ga na kuhinjskoj plohi otprilike 5 mm debljine te razrežite na 8 pravokutnih dijelova. Svaki pravokutnik premažite tapenadom, posipajte listićima badema i tanko namrvljenog kozjeg sira.

2. korak

Tijesto s namazom stavite na masni papir na pleh i pecite 20-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva. Kad su pečeni, pospite ih majčinom dušicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. studeni 2024 17:59