Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 blok zamrznutog lisnatog tijesta
- 4 jušne žlice listića badema
- 150 g tvrdog kozjeg sira
- 2 čajne žlice listića majčine dušice
- Za tapenadu:
- 4 suhe šljive (bez koštice)
- 4 slana inćuna
- 1 jušna žlice kapara
- 4 jušne žlice maslinova ulja
- 200 g crnih maslina, bez koštica
- 200 g zelenih maslina, bez koštica
Priprema
1. korak
Za tapenadu sve sastojke usitnite u kuhinjskom blenderu. Kad se odmrzne, razvaljajte ga na kuhinjskoj plohi otprilike 5 mm debljine te razrežite na 8 pravokutnih dijelova. Svaki pravokutnik premažite tapenadom, posipajte listićima badema i tanko namrvljenog kozjeg sira.
2. korak
Tijesto s namazom stavite na masni papir na pleh i pecite 20-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva. Kad su pečeni, pospite ih majčinom dušicom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....