Trebat će vam:
500 g svinjetine
1 žlica brašna
2 mrkve
1 korijen peršina
1 manji komad celera
1 luk
2 režnja češnjaka
2 lovorova lista
2 žličice crvene paprike
200 g šampinjona ili gljiva po želji
500 ml goveđeg ili povrtnog temeljca
prstohvat kumina
ulje
sol i papar
šaka svježeg peršina
Priprema:
Meso nasjeckajte na komadiće i uvaljajte ga u brašno. U dubljoj posudi dobro zagrijte ulje i zapecite kockice mesa. Maknite ih iz tave pa na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckan korijen peršina i celer, sjeckani luk te mrkvu koju ste narezali na kolutiće. Pirjajte 10-ak minuta, a zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, crvenu papriku, prstohvat kumina, sol i papar. Pirjajte pet minuta pa vratite meso i prelijte temeljcem ili vodom, tek toliko da pokrije sve sastojke. Pustite da se krčka i po potrebi dodajte još tekućine. Na tavi na malo maslinova ulja kratko pirjajte očišćene gljive i ubacite ih u lonac pretkraj kuhanja. Kada je sve gotovo, pospite svježim, sitno sjeckanim peršinom i poslužite toplo.