Trebat će vam:
800 g svinjske plećke
2 glavice luka
1 žličica mljevene crvene paprike
100 ml ulja
30 g maslaca
50 ml bijelog vina
2 mrkve
1 tikvica
600 g krumpira
sol i papar
Priprema:
Meso posolite i popaprite te stavite na namazani lim. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 170°C. Podlijte s malo vode i pecite dok meso ne bude pečeno i meko, oko sat vremena. Pred kraj pečenja dodajte malo maslaca i bijelog vina. Sve povrće očistite i narežite na štapiće. Krumpir skuhajte u slanoj vodi, zatim ga ogulite i narežite na ploškice kao za salatu. Luk sitno nasjeckajte i prepržite do zlatno žute boje. Kad je pržen, dodajte kuhani krumpir narezan na listiće i začinite solju, paprom i malo mljevene crvene paprike. Sve promiješajte. Povrće, uz dodatak začina, naglo prepržite na maslacu i podlijte temeljcem ili vodom. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....