U kišni početak tjedna krećemo jednostavnim, a tako slasnim ručkom - hot dogom s kobasicom i pirjanim povrćem. Nastavljamo zatim u istom tonu i radimo pečene šparoge s cherry rajčicama i mozzarellom, a potom je na redu ručak na žlicu i varivo s grahom i piletinom. U četvrtak odlučujemo malo začiniti stvar pa radimo rezance sa svinjetinom i kupusom, dok u petak kuhamo brzu tjesteninu s kozicama. Za vikend je na redu humus s pečenim povrćem i, najslasnije za kraj, pohanci na malo drugačiji način.
PONEDJELJAK
Na putu s posla stanite u omiljenoj pekarnici i kupite pecivo, iz zamrzivača izvadite kobasice, dodajte malo povrća pa sve zajedno pretvorite u superbrzi, a baš dobar i ukusan kasni ručak ili večeru. Ovo će se sigurno svidjeti i najmlađima!
BRZI HOT DOG S KOBASICOM I POVRĆEM
UTORAK
Šteta je ne iskoristiti sezonu šparoga do kraja, a ovo je jedan od jednostavnijih načina na koji to možete učiniti. Ovako ispečene, uparite ih s prilogom kao što je palenta, riža ili heljda.
PEČENE ŠPAROGE S CHERRY RAJČICAMA I MOZZARELLOM
SRIJEDA
Kada je u pitanju varivo, ovog puta kombiniramo piletinu i grah. U lonac uvijek možete dodati i drugo povrće po želji, a zatim sve zajedno poslužiti uz krišku svježeg kruha.
ČETVRTAK
Još jedan brzopotezni ručak mogu biti i rezanci sa svinjetinom i kupusom. Priprema uopće nije komplicirana, trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a dobra je ideja da iskoristite kupus na malo drugačiji način osim na salatu.
REZANCI SA SVINJETINOM I KUPUSOM
PETAK
Bez obzira koristite li svježe ili smrznute kozice, ovo jelo bit će gotovo prije nego što ste mislili. Ubacite sve u duboku tavu, zakuhajte tjesteninu pa pred kraj sve spojite, dobro začinite i ručak je već gotov.
SUBOTA
Humus je jedan od svestranijih namaza. Osim na kruhu, poslužiti ga možete uz povrće, meso, tofu i ribu. Ovog puta mi smo se odlučili za pečeno povrće, a kombinaciji ćemo na kraju još samo dodati malo tostiranog kruha natrljanog češnjakom.
NEDJELJA
Kako biste dobili najhrskavije pohance ne trebate potrošiti litru ulja, vrlo lako ih napraviti možete i u pećnici ili fritezi za vrući zrak. Dok se peku, napravite prilog i salatu i ručak može biti gotov u manje od sat vremena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....