HIT NA MORU

Lagano i baš fino! Volimo kozice s tjesteninom, no s tikvicama su nam u ljetnim mjesecima još draže

 Wmaster890/Getty Images
Rezance od tikvica možete napraviti pomoću posebnog kuhinjskog alata, no jednostavniji način bit će upotrijebiti gulilicu za krumpir

Trebat će vam:

300-500 g kozica

2 veće tikvice

2 režnja češnjaka

limun

čili po želji

maslinovo ulje

svježe začinsko bilje

sol i papar

Priprema:

Tikvice pretvorite u rezance, posolite ih i pustite da stoje u cjedilu. Za to vrijeme na tavi na malo maslinova ulja ispecite kozice. Po želji na tavu dodajte i svježi čili. Začinite ih soli i paprom i pokapajte limunovim sokom. Maknite s tave, dodajte još maslinova ulja, a odmah zatim i protisnuti češnjak. Na to dodajte rezance od tikvica i pirjajte ih 2-3 minute. Obložite ih uljem i češnjakom, dodajte svježe začinsko bilje po želji i limunov sok i poslužite uz kozice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 21:23