TJEDNI MENI

Što kuhamo ovaj tjedan? Složenac s mlincima ili krumpirom, meso u gustom umaku i varivo od buče

 Maria Tebryaeva/Getty Images/istockphoto
Osim toga, na meniju su još i jastučići od lisnatog tijesta, kremasta tjestenina i slasni fishburgeri

Na ovotjedni meni uvrstili smo za svakog ponešto, od jednostavnih zalogaja koji se rade u svega 5 minuta, do onih nešto složenijih, kako pripremom, tako i okusom.

Tjedan započinjemo kremastom tjesteninom s vrganjima (bez vrhnja za kuhanje), a zatim nastavljamo lijenim ručkom koji će vam oduzeti minimalno vremena, a najmlađi za stolom bit će najsretniji - jednostavnim jastučićima od lisnatog tijesta sa sirom, šunkom ili pestom. Sredinom tjedna vraćamo se jelima na žlicu pa tako radimo gusto, zasitno varivo od buče, a u četvrtak spajamo krumpir, kelj i slaninu u predobar složenac. U petak radimo fishburgere, a za vikend pripremamo nešto sasvim drugačije. Najprije je na redu slasni složenac s mlincima, a potom koljenica koja se raspada na dodir vilice. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Tjedan započinjemo sezonskim tanjurom. Odlazimo na tržnicu, kupujemo najljepše vrganje da bismo potom napravili finu, kremastu i aromatičnu tjesteninu s gljivama. Osim klasične kupovne tjestenine, za ovo jelo možete napraviti i domaće trgance.

TJESTENINA S VRGANJIMA

image
Luchezar/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Za dane kada vam se jednostavno ne stoji ispred štednjaka, punjeno lisnato uz dobar umak više je nego dobra ideja. Klinci će ovakav ručak obožavati.

LISNATO SA SIROM I ŠUNKOM ILI PESTOM

image
Peredniankina/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Što je jesenska srijeda bez jela na žlicu? Ovog puta radimo gusto, zasitno varivo s bučom i graškom u koje možete dodati i malo slanine ili kobasicu po želji.

VARIVO OD BUČE

image
Tanya_f/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

U slučaju da ste u varivu ipak odlučili preskočiti slaninu, u ovom jelu nemojte nikako. Spoj krumpira, kelja i slanine toliko je dobar da ćete se ovom jelu poželjeti vratiti što prije.

KRUMPIR, KELJ I SLANINA

image
Maria Tebryaeva/Getty Images/istockphoto

PETAK

Fishburgeri koje napravite sami daleko su bolja opcija od onih kupovnih, a priprema vam neće oduzeti više od sat vremena. Pripremite i peciva i dodatke po želji i ručak je već gotov.

FISHBURGERI

image
Lauripatterson/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Mlince obožavamo, a osim na klasičan način, ponekad ih koristimo i kao dio slasnih složenaca. Ovog puta poslužit će nam umjesto kora za lazanje, a između njih upakirat ćemo umak od piletine i sir.

SLOŽENAC S MLINCIMA

image
Badmanproduction/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Nedjeljni ručak uvijek je nešto posebno, no ovog puta, umjesto klasičnih pečenja, razmislite o tome da u gustom umaku skuhate koljenicu pa je poslužite uz omiljeni kremasti prilog. Nakon ovakvog ručka, vjerujte nam, svi oko stola polizat će prste.

KOLJENICA U UMAKU OD POVRĆA

image
Zeleno/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:20