Trebat će vam:
500 g do 1 kg bataka, zabataka i drugih komada piletine po želji
korica jednog limuna
2 žlice limunova soka
1 cijeli limun
4 režnja češnjaka
1 vezica peršina
100 ml slatkog vrhnja
1 žličica crvene paprike
1 žličica timijana
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Piletinu natrljajte maslinovim uljem, timijanom, soli, paprom i crvenom paprikom. Stavite u posudu, prelijte sokom od limuna i pustite da stoji barem pola sata. Nakon toga komade piletine zapecite na maslinovu ulju sa svih strana. Izvadite ih iz posude pa na istoj masnoći pirjajte luk. Pustite da poprimi zlatnu boju, dodajte češnjak i polovicu peršina koji ste nasjeckali na sitno. Dodajte i ribanu koricu limuna i kriške jednog limuna koji ste prethodno dobro oprali. Pirjajte pet minuta, začinite, a zatim dodajte malo vode i slatkog vrhnja. Dobro promiješajte pa vratite piletinu, poklopite i pustite da se kuha na laganoj vatri 30-ak minuta. Poslužite uz široke rezance i pospite ostatkom sitno sjeckanog svježeg peršina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....