Trebat će vam:
80 g crvene leće
100 g seitana
30 g mrkve
30 g celera
150 g špinata
0,3 l sjeckane rajčice
8 komada integralnih kora za lazanje
Suncokretovo ulje
0,2 l rižinog mlijeka
50 g rižinog brašna
100 g veganskog sira
Origano, bosiljak, majčica dušica, asafetida, muškatni oraščić
Sol i papar
Priprema:
Crvenu leću najprije kuhajte u slanoj vodi. U lonac dodajte ulje i kada se zagrije, dodajte rižino brašno. Kratko zapecite, dodajte mlijeko i začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom. Kuhajte uz stalno miješanje dok umak ne postane gust. Seitan sameljite na manje komadiće i zapecite ga na tavi. U nauljeni lonac ubacite naribanu mrkvu i celer te pecite 3 minute. Ubacite sol, papar, asafetidu i kratko pirjajte. Dodajte seitan, leću i sjeckanu rajčicu. Kuhajte 5 minuta. Dodajte ostatak začina pa kuhajte još 4 minute. Tofu sameljite i pomiješajte sa špinatom koji ste najprije skuhali na pari i nasjeckali. Posudu za pečenje dimenzija 30x40 premažite bešamelom, dodajte kore pa ponovno bešamel i zatim veganski bolognese umak. Ponovno dodajte koru i premažite smjesom mljevenog tofua i špinata. Ponovno dodajte kore i još jedan sloj bešamela i bolognese umaka. Na kraju prekrijte korama i premažite bešamelom te dodajte naribani veganski sir. Pecite 20 minuta na 220 stupnjeva.
Napomena!
"Tofu je super zamjena za sir, a za veganski bešamel umak možete koristiti sojino ili bademovo mlijeko. Na kraju, mislim da su ipak najvažniji začini. Ako dobro kombinirate začine, možete napraviti čuda od hrane", rekli su nam u Oaza Joyful Kitchen.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....