Sezonu tikvica otvaramo već ovog ponedjeljka, kada radimo brzinske popečke, a zatim, u utorak, kuhamo najjednostavniji umak od povrća i piletine. Posebno se veselimo srijedi, kada radimo grašak s noklicama, a i ostatak tjedna na meniju je više nego dobar ručak. Heljda s gljivama, losos sa špinatom i gulaš s teletinom samo su neka od njih. A na kraju tjedna, za nedjeljni ručak, na meniju je raskošna, slasna pita s junetinom i pire krumpirom. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
S visokim temperaturama pojavile su se i prve prave tikvice koje iskoristite za pripremu ukusnih popečaka. U njima će uživati i vaši najmlađi, možete ih poslužiti uz umak od vrhnja s malo vlasca, a možete ih nositi i na izlete u šumu, poslužiti na pikniku ili kao brzi zalogaj nakon vježbanja.
UTORAK
Današnji ručak možete spremiti za čas! Napravite umak od omiljenog povrća i piletine, pri kraju kuhanja dodajte mu kiselo vrhnje, a zatim sve zajedno pomiješajte s tjesteninom ili poslužite uz rižu i zdjelu salate
JEDNOSTAVNA PILETINA U UMAKU S TJESTENINOM
SRIJEDA
Osim što će mnoge podsjetiti na djetinjstvo, grašak s noklicama poslužit će kao pravo utješno jelo, osobito na kišne i tmurne dane kojih ovo proljeće ne nedostaje.
ČETVRTAK
Umjesto klasičnog rižota, danas spremite heljdu s gljivama. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka i 30-ak minuta vremena, a malo ćete unijeti svježine u svoj jelovnik.
PETAK
Nabavite li neki lijepi komad lososa, spremite ga sa špinatom. Ovo jelo neće vam oduzeti previše vremena, a bit će ukusno i slasno.
SUBOTA
Ako ste danas u radnim akcijama u vrtu ili dvorištu, gulaš s teletinom će biti idealna okrepa u pauzi od čupanja korova i uređivanja vašeg vanjskog prostora.
NEDJELJA
Kada treba spremiti bogato jelo za više ljudi, pita s junetinom i pire krumpirom pravi je odabir jer će joj se svi razveseliti, osobito kada kušaju kremasti krumpir u kombinaciji s bogatim mesnim umakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....