Trebat će vam:
1 luk
2 manje do srednje mrkve
1 manji komadić celera
500 g puretine
2 konzerve graha
1 žličica kumina
malo korijandera
sok pola limuna
4-5 žlica pelata
1 žličica dimljene crvene paprike
pola žličice čilija u prahu ili jedna svježa papričica
topivi sir
svježi peršin
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte češnjak. Minutu kasnije odmah dodajte i na sitne kockice sjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte pet minuta pa dodajte u puretinu i pirjajte još 10 minuta. Dodajte zatim kumin, korijander, dimljenu crvenu papriku, sol i papar. Sve dobro pomiješajte. Ubacite pelate i vode toliko da pokrije sve sastojke, a zatim kuhajte 30-40 minuta. Pustite da se reducira. Ako koristite svježe čili papričice, dodajte ih pred kraj. Na kraju pospite svježim peršinom, rasporedite u zdjelice i pospite ribanim topivim sirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....