Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 1,5 kg blitve
- 1 vezica mladog luka
- 2 češnja češnjaka
- peršin
- 0,5 dcl maslinova ulja
- sol
- 500 g brašna
Priprema
1. korak
Od blitve odvojiti korjenasti tvrdi dio i narezati na trakice, nakon što blitva odleži jedan dan staviti je u zdjelu, dodati peršin, narezani mladi luk i ulje. Sve zajedno posoliti, promiješati i staviti na stranu.
2. korak
U drugu zdjelu prosijati brašno,dodati malo soli i vode te ručno umijesiti tijesto.Na dasku koju smo posuli brašnom treba prebaciti tijesto, podijeliti ga na dvije polovice.
3. korak
Prvo tijesto razvaljamo te ga prekrijemo mješavinom blitve,mladog luka i peršina te sve preklopimo drugom polovicom tijesta.Rubove tijesta spojimo i prevrnemo prema unutra.
4. korak
Soparnik se peče na kominu prekriven žarom, a može se peći i u pećnici. Prije serviranja soparnik premažemo mješavinom maslinova ulja i protisnutog češnjaka.
Recept pripremila chef kuhinje Karolina Matasić, Restaurant Didov san
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....