DOBRA IDEJA

Složenac od kobasica s porilukom jednostavno je, a baš zasitno i ukusno jelo

 Zi3000/Getty Images/istockphoto
Kad vam ponestane ideja za ručak, sjetite se ovog brzog, zasitnog, sočnog složenca

Trebat će vam:

2 šalice poriluka

1 jabuka (Gala)

1 mladi luk

1 žlica maslinovog ulja

sol i papar

četvrt žličice papra

četvrt žličice kajenskog papra

1 par svinjskih kobasica

5 jaja

120 ml mlijeka

60 ml gustog vrhnja

125 g cheddar sira

1 žlica svježeg bosiljka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190°C. U tavi od lijevanog željeza ili nekoj drugoj tavi s debelim dnom zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pirjajte sitno narezani poriluk, na kriške narezane jabuke i mladi luk. Začinite sa soli i paprom te pola kajenskog papra. Kad poriluk i luk postanu prozirni, pojačajte vatru i dodajte kobasicu te pecite 8-10 minuta ili dok ne porumeni. Gotovu kobasicu maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi, a zatim je narežite na kolutiće. U posebnoj zdjeli umutite jaja zajedno s vrhnjem, mlijekom, sirom, preostalom kajenskim paprom i prstohvatom crnog papra i soli. Ulijte smjesu od jaja u posudu za pitu ili quiche, a zatim po vrhu ravnomjerno rasporedite kobasicu, poriluk, jabuke i smjesu luka. Posudu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30-35 minuta dok se jaja potpuno ne stisnu. Pospite svježim bosiljkom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:00