Trebat će vam:
2 šalice poriluka
1 jabuka (Gala)
1 mladi luk
1 žlica maslinovog ulja
sol i papar
četvrt žličice papra
četvrt žličice kajenskog papra
1 par svinjskih kobasica
5 jaja
120 ml mlijeka
60 ml gustog vrhnja
125 g cheddar sira
1 žlica svježeg bosiljka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190°C. U tavi od lijevanog željeza ili nekoj drugoj tavi s debelim dnom zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pirjajte sitno narezani poriluk, na kriške narezane jabuke i mladi luk. Začinite sa soli i paprom te pola kajenskog papra. Kad poriluk i luk postanu prozirni, pojačajte vatru i dodajte kobasicu te pecite 8-10 minuta ili dok ne porumeni. Gotovu kobasicu maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi, a zatim je narežite na kolutiće. U posebnoj zdjeli umutite jaja zajedno s vrhnjem, mlijekom, sirom, preostalom kajenskim paprom i prstohvatom crnog papra i soli. Ulijte smjesu od jaja u posudu za pitu ili quiche, a zatim po vrhu ravnomjerno rasporedite kobasicu, poriluk, jabuke i smjesu luka. Posudu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30-35 minuta dok se jaja potpuno ne stisnu. Pospite svježim bosiljkom i poslužite.