Za bazu će vam trebati:
150 g badema
35 g kakaa u prahu
30 g mrvice od kokosa
3 žlice kokosova ulja
100 g namočenih datulja
Za nadjev:
230 g smrznutih malina
100 g indijskih oraščića (koji su se namakali šest sati)
50 g mrvica od kokosa
100 g meda
1 žlica chia sjemenki
Za glazuru:
200 g čokolade
60 ml bademovog mlijeka
Priprema:
Datulje prelijte kipućom vodom i pustite da se namaču 20-ak minuta. U blenderu usitnite bademe, kakao i mrvice od kokosa dok ne dobijete teksturu brašna. Dodajte kokosovo ulje i ocijeđene datulje te nastavite obrađivati dok ne dobijete ujednačenu smjesu. U četvrtasti kalup (20x20 cm) stavite papir za pečenje kako biste kasnije lakše izvukli kolač van. U kalup utisnite pripremljenu smjesu i stavite u zamrzivač da se stisne. U čisti blender ubacite sastojke za nadjev od malina pa pretvorite smrznute maline, mrvice od kokosa, namočene indijske oraščiće i med u ujednačenu smjesu. Chia sjemenke bacite na kraju i dva do tri puta upalite blender, tek toliko da se chia dobro rasporedi. Smjesu ujednačeno razmažite preko baze i vratite u zamrzivač na još sat vremena. Rastopite čokoladu nad vodenom kupelji i umiješajte postepeno biljno mlijeko. Kada se srednji sloj stisnuo, prelijte čokoladnim ganacheom te vratite u zamrzivač da se stisne nekoliko sati. Nakon toga izvadite kolač van, razrežite ga i vratite u posudu i natrag u zamrzivač te ga vadite 15-ak minuta prije posluživanja.