Probaj pojesti samo jedan

Samo za ljubitelje čokolade i kikirikija! Svi će vas tražiti recept za ovaj kremasti, sočan brownie

Ako volite kombinaciju čokolade, kikirikija i karamele, onda za vas imamo više nego dobru ideju

Možda ste već pomislili da ste isprobali sve moguće varijante brownieja, spojili čokoladu sa svakom voćkem koje vam je palo napamet, od jabuka do bobičastog voća, ali sigurni smo, ovakav još niste isprobali. Kremast, orašast iznutra, a hrskav izvana, ovaj brownie ultimativni je hit na svakom druženju i malotko može pojesti samo jedan komad.

image
Unsplash

Tajna se krije u sredini, u koju se prije pečenja dodaje sloj kikiriki ili drugog orašastog maslaca. Da bi vam brownie uspio baš kako treba, sve što trebate je tanak sloj orašastog maslaca premazati na papir za pečenje, nakratko staviti u zamrzivač kako bi se smrznuto i postao čvrst, a zatim u posudu za pečenje dodati dio smjese za brownie, dodati smrznuti maslac, a zatim i ostatak smjese za brownie.

image
Unsplash

Osim maslaca, u kombinaciju možete ubaciti i druge dodatke po želji. Konkretnije, u kombinaciji s kikiriki maslacem odlično će funkcionirati karamel umak (koji je također dobro smrznuti prije dodavanja u sredinu) ili karamel bomboni i sitno sjeckani slani kikiriki.

Ideju za ovakav brownie pronašli smo na Instagramu, a u nastavku vam ostavljamo provjereni recept za brownie naše Slavice Šagolj, plus dodatni koraci kako ga obogatiti.

Za biskvit će vam trebati:

100 g omekšalog maslaca
220 g tamne čokolade
100 g smeđeg šećera
3 velika jaja
90 g glatkog brašna
prstohvat soli

Za punjenje:

4-5 žlica kikiriki maslaca (omekšalog)
drugi dodaci (sitno sjeckani orašasti plodovi, sol, karamel bomboni ili karamel umak...)

Priprema:

Kikiriki maslac najprije razmažite na papir za pečenje u tankom sloju. Stavite ga u kalup u kojem ćete peći kolač kako biste dobili istu veličinu. Ubacite u zamrzivač i pričekajte da se stisne. Za to vrijeme na pari otopite maslac i čokoladu. Ohladite. U ohlađeno dodajte šećer i dobro izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje. Umiješajte brašno i sol pa sve dobro sjedinite. Kalup 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje te stavite u njega pola smjese za tijesto. Na to stavite sloj smrznutog kikiriki maslaca i orašaste plodove, ako ih koristite. Dodajte ostatak smjese za kolač. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 14:06