Trebat će vam:
600 g piletine
1 luk
3 režnja češnjaka
2 rajčice
2 paprike
1 tikvica
1 konzerva graha
1 konzerva kukuruza
5 žlica pelata
1 žličica kumina
1 žličica čilija
sol i papar
ribani sir po želji (topivi)
Priprema:
Luk narežite na polumjesece i pirjajte ga na malo maslinova ulja. Kada poprimi boju, dodajte na kockice nasjeckanu piletinu i zapržite sa svih strana. Dodajte zatim sitno sjeckanu papriku, rajčicu i tikvice. Pirjajte još kratko pa dodajte pelate, začine i malo temeljca, ako je to potrebno. Dodajte grah i kukuruz. Pustite da se krčka 30-ak minuta, dok ne dobijete gusti umak. Zatim dobivenim umakom punite tortilje, zarolajte ih i složite u posudu za pečenje koju ste premazali maslinovim uljem ili obložili papirom za pečenje. Obilno pospite sirom, pecite 30-ak minuta i poslužite uz grčki jogurt s mladim lukom i malo limunova soka.