ŠTO ZA RUČAK?

Slasne zapečene tortilje s piletinom, rajčicom, paprikom, tikvicama i sirom

 Fomaa/
Umjesto piletine, koristiti možete i mljevenu junetinu ili čak puretinu, a dodati možete i drugo povrće po želji

Trebat će vam:

600 g piletine

1 luk

3 režnja češnjaka

2 rajčice

2 paprike

1 tikvica

1 konzerva graha

1 konzerva kukuruza

5 žlica pelata

1 žličica kumina

1 žličica čilija

sol i papar

ribani sir po želji (topivi)

Priprema:

Luk narežite na polumjesece i pirjajte ga na malo maslinova ulja. Kada poprimi boju, dodajte na kockice nasjeckanu piletinu i zapržite sa svih strana. Dodajte zatim sitno sjeckanu papriku, rajčicu i tikvice. Pirjajte još kratko pa dodajte pelate, začine i malo temeljca, ako je to potrebno. Dodajte grah i kukuruz. Pustite da se krčka 30-ak minuta, dok ne dobijete gusti umak. Zatim dobivenim umakom punite tortilje, zarolajte ih i složite u posudu za pečenje koju ste premazali maslinovim uljem ili obložili papirom za pečenje. Obilno pospite sirom, pecite 30-ak minuta i poslužite uz grčki jogurt s mladim lukom i malo limunova soka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 06:15