Ne mora biti skupo da bi bilo bogato. s Badnjakom na umu, odlučili smo se za riblja jela koja vam neće isprazniti džepove. umjesto na uobičajenu srdelu, koja je u lovostaju, otišli smo u lov na drugu jeftinu, a finu ribu
Najjednostavnije ribarsko jelo nije rezervirano samo za škrpinu, grdobinu ili zubaca. Dapače, ovo im ozbiljno konkurira. A riba je koštala samo 50 kuna.
Pola kilograma skuše stoji oko 25 kuna, a lokarda zna biti i upola jeftinija. Tartar poslužite na toploj šniti prepečenoga kruha, na koju ste prije naribali maslac.
Mlađi hobotničin brat, od nje upola jeftiniji (kilogram stoji 40 do 50 kuna), idealan je za salatu. Mi smo se odlučili za slanutak umjesto uobičajenog krumpira, limun umjesto kvasine, plodove kapara umjesto maslina...
Za razliku od velike braće, kilogram manjih svježih kokota, njih šest komada, stoji 40 kuna. Njihova malenkost nipošto ne umanjuje užitak koji su nam donijeli u ovoj gustoj juhi, koja teksturom podsjeća na neke iz tradicionalnih marsejskih tanjura.
Dvije skuše, puna posuda fileta za confit, za samo 25 kuna. Zapravo, najviše ćete potrošiti na ulje ako se odlučite za maslinovo, što preporučujemo. No, tko vam brani da odaberete neko drugo konzumno ulje. Skuši je svejedno.
FILET OD CIPLA NA KOROMAČU S KREMOM OD BROKULE
Nepravedno ozloglašen kao nečista riba, cipal je ravnopravan brancinu, čak superioran onome iz uzgoja. Kod filetiranja se odstrane svi masni potrbušni dijelovi koji mogu nositi neželjeni miris ”po mulju”. Cijena kilograma je 40 kuna za običnog, a 50 za cipla zlatara.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....