LOW BUDGET BADNJAK

Skuhali smo fenomenalna jela za Badnjak, a kilo ribe nas nije došlo više od 50 kuna

 Marko Miscevic/Cropix
Ne mora biti skupo da bi bilo bogato pa smo odlučili pripremiti nekoliko jela sa skromnim ribama za veliku gozbu

Ne mora biti skupo da bi bilo bogato. s Badnjakom na umu, odlučili smo se za riblja jela koja vam neće isprazniti džepove. umjesto na uobičajenu srdelu, koja je u lovostaju, otišli smo u lov na drugu jeftinu, a finu ribu

GREGADA OD RAŽE I TABINJE

Najjednostavnije ribarsko jelo nije rezervirano samo za škrpinu, grdobinu ili zubaca. Dapače, ovo im ozbiljno konkurira. A riba je koštala samo 50 kuna.

image
Marko Miscevic/Cropix

TARTAR OD SKUŠE

Pola kilograma skuše stoji oko 25 kuna, a lokarda zna biti i upola jeftinija. Tartar poslužite na toploj šniti prepečenoga kruha, na koju ste prije naribali maslac.

image
Marko Miscevic/Cropix

SALATA OD MUZGAVACA

Mlađi hobotničin brat, od nje upola jeftiniji (kilogram stoji 40 do 50 kuna), idealan je za salatu. Mi smo se odlučili za slanutak umjesto uobičajenog krumpira, limun umjesto kvasine, plodove kapara umjesto maslina...

image
Marko Miscevic/Cropix

GUSTA JUHA OD KOKOTA

Za razliku od velike braće, kilogram manjih svježih kokota, njih šest komada, stoji 40 kuna. Njihova malenkost nipošto ne umanjuje užitak koji su nam donijeli u ovoj gustoj juhi, koja teksturom podsjeća na neke iz tradicionalnih marsejskih tanjura.

image
Marko Miscevic/Cropix

CONFIT OD SKUŠE

Dvije skuše, puna posuda fileta za confit, za samo 25 kuna. Zapravo, najviše ćete potrošiti na ulje ako se odlučite za maslinovo, što preporučujemo. No, tko vam brani da odaberete neko drugo konzumno ulje. Skuši je svejedno.

image
Marko Miscevic/Cropix

FILET OD CIPLA NA KOROMAČU S KREMOM OD BROKULE

Nepravedno ozloglašen kao nečista riba, cipal je ravnopravan brancinu, čak superioran onome iz uzgoja. Kod filetiranja se odstrane svi masni potrbušni dijelovi koji mogu nositi neželjeni miris ”po mulju”. Cijena kilograma je 40 kuna za običnog, a 50 za cipla zlatara.

image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:59