Za podlogu:
200 g integralnih usitnjenih keksa
100 g omekšalog maslaca
3 žlice cappuccina u prahu
50 g tamne čokolade
Za nadjev:
330 g čokolade za kuhanje
250 ml slatkog vrhnja
100 g omekšalog maslaca
2 žlice instant-kave
200 g kiselog punomasnog vrhnja
Za glazuru:
100 ml vrhnja za šlag
žlica instant-kave u prahu
Priprema:
Desert započnite pripremom podloge. U posudu za kuhanje stavite maslac, čokoladu i cappuccino u prahu te na laganoj vatri zagrijte sastojke tek toliko da se otope. Smjesu dodajte usitnjenim keksima. Promiješajte i utisnite u kalup. Stavite u hladnjak. Sastojke za nadjev, čokoladu za kuhanje, maslac, kavu u prahu i slatko vrhnje, zagrijavajte na pari dok se svi ne otope i dok ne dobijete finu glatku smjesu. Maknite s pare te pustite da se sastojci malo ohlade. U mlako dodajte kiselo vrhnje. Miješajte dok ne krema ne postane svilenkasta. Izlijte na podlogu od keksa i stavite u hladnjak. Ohlađeni kolač prije serviranja ukrasite tučenim vrhnjem za šlag s dodatkom instant espresso praha. Da biste lakše izvadili kolač iz kalupa, koristite onaj s odvojim dnom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....