SHOPPING PATROLA

Nedostaju vam cappucino i kava s kremastom pjenom iz kafića? Evo u što trebate uložiti...

 Beli_photos
Osim za mlijeko, kaže naša Neda Batinić, pjenjaču možete iskoristiti i za marinadu za meso ili umak za salatu

Osim što smo napokon naučili ispravno prati ruke i pripremiti kruh od kiselog tijesta, prošle godine mnogi od nas otkrili su i kako kod kuće pripremiti kavu zbog koje se veselimo svakom jutru. Nakon više pokušaja i pogrešaka, svoju tehniku kuhanja kave većina je prošle godine dovela gotovo do savršenstva. Ako svoj dan prije “novog normalnog” niste mogli zamisliti bez kave s toplim mlijekom ili pak cappuccina, dodatni izazov vjerojatno vam je predstavljala pjena. Bez brige, moguće ju je rekreirati i kod kuće, ali zahtijeva pravo pomagalo - pjenjaču!

Prva stvar na koju morate paziti svakako je vrsta mlijeka. Punomasno mlijeko treba duže obrađivati, ali će pjena biti gusta i postojana. Kod obranog mlijeka taj postupak traje puno kraće, no kraće drži i sama pjena. Zagrijte mlijeko na temperaturu od barem 60°C i pripazite da vam ne zakipi. Uronite pjenjaču ispod razine mlijeka i tek je tada pokrenite. Pomičite pjenjaču polako gore-dolje, no bez naglih pokreta kako više mlijeka ne bi završilo na zidu nego u šalici. Važno je pritom da pjenjaču svako malo dovedete do površine mlijeka kako bi vrtnjom zarobila zrak u tekućini, čime dolazi do izrade pjene. Imajte na umu da će se tijekom pripreme pjene sadržaj vašeg lončića udvostručiti, tako da nemojte pretjerati s količinom mlijeka. Kada ste zadovoljni gustoćom svoje pjene, polako je prebacite u šalice.

Nisu pjenilice korisne samo za slatke kreme - pripremate li marinadu za meso u koju idu sastojci različitih gustoća (poput meda, umaka od soje, ulja, octa i slično) ili pak umak za salatu koji bi trebao biti ujednačene teksture, umjesto velikog miksera za tako mali zadatak iskoristite upravo ovaj jednostavan gadget.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Klasične štapne pjenjače za mlijeko mogu se na našem tržištu nabaviti u rasponu cijena od 10 do 60 kuna, praktične su i ne zauzimaju puno prostora, no svi ozbiljniji zaljubljenici u meku pjenu u svom cappuccinu vjerojatno će bez puno razmišljanja uložiti u konkretniji aparat za zagrijavanje mlijeka i stvaranje pjene koji olakšava njenu pripremu i to za više ljudi odjednom!

ELIPSO

HAMA 111106 električna pjenjača za mlijeko

Cijena: 49,90 kn

Sigurna i laka za korištenje, ali i održavanje. Budući da je na baterije, lako ju možete i ponijeti na put.

Dimenzije: 3,7 x 20 x 2,5 cm

Napajanje: 2 AA baterije

www.elipso.hr

image
Elipso - Hama pjenjača za mlijeko
LONCI I POKLOPCI

Brandani TECHNO električna pjenjača

Cijena: 139 kn

Dolazi s posudom za mlijeko koja olakšava doziranje i samu pripremu pjene. Tri AAA baterije omogućuju neprekidni rad do 30 minuta.

Dimenzije: 25 cm

Napajanje: 3 AAA baterije

www.lonciipoklopci.hr

image
Lonci i poklopci - Brandani TECHNO električna pjenjača
ELECTRONIC STAR

Klarstein Biancolatte Nero pjenjač za mlijeko

Cijena: 399 kn

Ima dva nastavka - jedan za pjenjenje, a drugi za miješanje, a može se koristiti za vruću ili hladnu pripremu mlijeka.

Dimenzije: 9,5 x 20 x 9,5 cm

Napajanje: 220 V

www.electronic-star.hr

image
Electronic star - Klarstein pjenilica za mlijeko
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 04:26