FAVORITI MJESECA

Šiškrle, šnicle i kremšnite, ovo je top 5 najčitanijih recepata Dobre hrane u veljači

 Tom Dubravec/ Cropix/Streetkitchenhu Instagram/
Osim toga, radili ste i lepinje po provjereno dobrom receptu, ali i klasik iz djetinjstva koji spaja krumpir i tjesteninu

Iako najkraći mjesec u godini, veljača je bio jedan od onih kada smo kuhali više nego obično. Jednostavna jela i klasici poput kombinacije krumpira i tjestenine na našim su se stolovima nalazili češće, a upravo zbog jednostavnosti pripreme, čak ni nakon napornog dana na poslu nije nam bio problem upaliti štednjak kako bismo nakon 30-ak minuta kuhanja uživali u nepravedno zapostavljenim klasicima. Radili smo tako šiškrle s prezlama, grenadir marš i slasne juneće šnicle, a na meniju su se našle i kremšnite s pomakom te domaće lepinje koje vrlo lako možete iskoristiti za pripremu sendviča ili, pak, kod kuće napraviti sočne ćevape.

KAKO NAHRANITI CIJELU OBITELJ ZA 4 EURA?

Obišli smo tržnicu, pretražili internet trgovine i došli do računice od tek nešto više od 4 eura. Točno toliko koštat će vas ako napravite jedno od onih zaboravljenih jela koja bude nostalgiju i zbilja su slasna. Bez obzira na to nazivate li ih šiškrle, luleki ili valjušci, ovaj klasik iz djetinjstva jedan je od onih kojima se neopravdano rijetko vraćamo, a vrlo je jednostavan za pripremu. Trebat će vam samo krumpir, brašno, dva jaja, maslac i krušne mrvice, a jelo možete poslužiti uz salatu ili žlicu džema.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Biljana Blivajs/Cropix/

SLASNI ŠNICELI PO STAROM RECEPTU

Recept za juneće šnicele u gustom toću dobili smo u gostionici Planjak na Korčuli. Riječ je o mjestu s tradicijom od preko 80 godina gdje se, kako lokalci, tako i turisti, uvijek rado vraćaju. Šniceli u toću jedan su od njihovih klasika, jednostavne su za pripremu i odlično se slažu uz pire krumpir. Na poveznici u nastavku donosimo i nekoliko dobrih savjeta kako ga najbolje napraviti.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Tom Dubravec/Cropix/

SAD SU NA REDU ĆEVAPI

Nakon nekoliko isprobanih recepata i propalih pokušaja da dobije lijepa, šupljikava peciva s puno rupica, naša novinarka Lidija Lončarić napokon je pronašla dobru formulu za najbolje lepinje. Ćevapi u ovim lepinjama bili su totalni hit, a idućeg je dana od njih napravila i sendviče s piletinom i špinatom.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Lidija Lončarić/

POMAKNUTI KLASIK

Kada je početkom veljače Darko Debić, inače popularni hrvatski bloger i kreator sadržaja za društvenim mrežama, objavio video recept za malo drugačije kremšnite, nije mogao ni zamisliti da će ga do sada pregledati više od četiri milijuna korisnika društvene mreže Instagram. Ono po čemu se razlikuju od klasika je dodatak bobičastog voća koji ovom poznatom desertu daje dozu osvježenja.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Darko Debic/

KRUMPIR I TJESTENINA MOGU BITI DOBAR PAR

Napravljeno od sastojaka koje uvijek imamo u kuhinji, podložno improvizaciji i jelo koje nas već na sam spomen vraća za stol u staru kuhinju iz djetinjstva, grenadir marš je klasik koji obožavamo. Nevjerojatno je jednostavan za pripremu, a često se posluživao kao zasebno jelo, uz kobasice ili ostatke od nedjeljnog pečenja koje je trebalo potrošiti. Ovih dana vraćamo mu se sve češće, a kada u hladnjaku nemamo mesni dodatak, zasitno jelo jednostavno poslužujemo uz kisele krastavce, kao što je to običaj u Mađarskoj.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image

Izvor: Instagram

Streetkitchenhu Instagram/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 17:50