Trebat će vam:
- 850 g krumpira
- 150 g brašna
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- sol
- 60 g maslaca
- 6 žlica mljevenog maka
- 4 žlice šećera u prahu
Priprema:
Dobro operite krumpir i kuhajte ga u loncu kipuće slane vode oko pola sata, dok ne omekša. Krumpir ocijedite, ogulite i protisnite. Dodajte brašno, jaje i žumanjak i miješajte dok ne dobijete tijesto. Ostavite tijesto da kratko odstoji. Po potrebi dodajte još brašna, ovisno o sadržaju vode u sorti krumpira. Mokrim rukama oblikujte tijesto u otprilike osam centimetara dugačke valjuške. Kuhajte u loncu kipuće slane vode četiri do pet minuta. Izvadite šupljikavom žlicom i ocijedite. U tavi rastopite maslac, dodajte valjuške i pržite dok ne porumene. Dodajte mak i promiješajte da se prekrije. Poslužite ih posute šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....