• 500 ml mlaćenice
• 1 smokvin list
• 100 g maslaca
• ikra od pastrve
• malo nasjeckanog vlasca
• kamenice
• jestivo cvijeće po želji
Mlaćenicu lagano iskuhavajte uz povremeno miješanje za 70 posto. Kada se reducirala, u blenderu je dobro izmiksajte da dobijete glatku tekućinu. Dodajte maslac i nekoliko listova smokve (Matija je svoje zamrznuo nakon što ih je ubrao i takve upotrijebio) te lagano prokuhajte nekoliko minuta dok lišće ne počne otpuštati mirise. Lišće izvadite i štapnim mikserom prije posluživanja napravite pjenu. Prilikom posluživanja prvo složite meso kamenica, dodajte 1 žlicu ikre od pastrve pa lagano prelijte umakom, pospite nasjeckanim svježim vlascem i jestivim cvijećem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....