Chefovi Matija Bogdan i Matija Pavlic samo za čitatelje Dobre hrane donose recepte za jela koja će biti više nego dobar dodatak svakom kućnom trash partyju, kako od milja zovu čakovečki tulum svih tuluma - A Blast from the Past. U nastavku je recept za njihov sendvič kojem jedan ukiseljena rotkva daje posebno dobar okus.
Trebat će vam:
2 komada pilećih prsa
2 jaja
200 g brašna
200 g krušnih mrvica
½ žličice čilija u prahu
1 žlica u mužaru usitnjenog korijandera
sušeni timijan, sol i papar
svinjska mast
Za majonezu:
2 jaja
sok 2 limuna
prstohvat soli
malo ljutog umaka
sok ½ limete
250 g ulja
Za ukiseljenu rotkvu:
1 rotkva
90 g rižina octa
30 g vode
30 g šećera
2 g soli
Dodatno:
kruh i povrće po želji
Priprema:
Pohance napravite tako da piletinu narežete na željenu veličinu. Meso začinite soli i paprom po potrebi.
Krušne mrvice pomiješate sa začinima.
Komade mesa najprije stavljajte u brašno, potom u razmućena jaja, a zatim u krušne mrvice i začine.
Kada ste ispanirali sve komade, pržite ih u ulju ili svinjskoj masti.
Majonezu napravite tako da sve sastojke osim ulja stavite u visoku posudu i uz miksanje štapnim mikserom polako dodajete ulje. Miksajte dok ne dobijete kremastu majonezu.
Ukiseljenu rotkvu napravite tako da sve sastojke pomiješate, zagrijete da se šećer i sol otope, a zatim sve zajedno prelijete preko tanko rezane rotkve.
Sendvič složite tako da kruh premažete majonezom, dodate ukiseljenu rotkvu, pohano meso i povrće po želji, preklopite drugim kruhom i poslužite.
Cijelu priču o najvećem čakovečkom tulumu i više recepata, kao i druge dobre savjete, priče i recepte, potražite u novom broju magazina Dobra hrana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....