UMAK IZ BLENDERA

Sastojke za ovaj brzi umak od paprika sigurno već imate u hladnjaku, poslužite ga uz tjesteninu

2BMEGHX Fusilli pasta with chicken and sweet pepper in tomato sauce. Italian Cuisine.
 Alamy Stock Photo/Alamy Stock Photo
Paprike je dovoljno tek ubaciti u pećnicu, a zatim u blender. Kombinaciji možete dodati i komadiće piletine...

Trebat će vam:

4 veće rog paprike
4 režnja češnjaka
1 luk
3 žlice kajmaka ili kiselog vrhnja
70 g parmezana
maslinovo ulje
tjestenina
sol i papar

Priprema:

Rog paprike operite, stavite ih u posudu za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i dodajte češnjak u opni. Pecite oko 30 do 40 minuta. Izvadite iz posude za pečenje i stavite još vruće paprike u vrećicu koju ste dobro zatvorili. Pustite da stoji 15-ak minuta pa ih nakon tog izvadite iz vrećice, ogulite, očistite i nasjeckajte. Za to vrijeme nasjeckajte luk i stavite kuhati vodu za tjesteninu. Luk bacite na vruće maslinovo ulje i pirjajte. Dodajte protisnuti pečeni češnjak i sjeckane paprike. Pirjajte još kratko, dodajte dvije žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina, a zatim sve zajedno prebacite u blender. Dodajte kajmak ili kiselo vrhnje i parmezan. Blendajte dok ne dobijete kremasti umak. Po potrebi dodajte još vode od kuhanja. Dobiveni umak pomiješajte s kuhanom tjesteninom i poslužite toplo. Dodajte još parmezana po želji, a ubaciti možete i komadiće pečene piletine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 01:00