PROBAJ OVO

Salata sa staklenim rezancima, piletinom i kozicama po receptu tajlandske chefice

 Biljana Blivajs/Cropix
Saralee Madnui, koja stoji iza Saralee‘s thai street food kioska i restorana, otkrila nam je recept za ovaj prejednostavan ručak

Trebat će vam:

40 g staklenih rezanaca

40 g mljevene piletine (ili drugog mesa po želji)

4 do 6 komada očišćenih kozica

20 g sjeckane rajčice

20 g sjeckanog luka

1 mladi luk

20 g celera

10 g čili papričice

Za dressing:

2-3 čili papričice

1-2 režnja češnjaka

3-4 žlice soka od limete

2-3 žlice ribljeg umaka

1 žlica šećera

Priprema:

Staklene rezance ubacite u toplu vodu i ostavite ih tako 10 minuta. Dressing napravite tako da u mužar ubacite čili i češnjak, dodate ostatak sastojaka za dressing i sve zajedno sjedinite. Kada su rezanci gotovi, ocijedite ih i stavite u zdjelu. U posebnoj posudi skuhajte piletinu i dodajte kozice. Kuhajte tek nekoliko minuta, koliko je potrebno da se meso obradi. Meso, kozice, umak, rajčicu, celer, luk i mladi luk ubacite u zdjelu i sve pomiješajte. Prije posluživanja pospite kikirikijem i čilijem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:23