TOP 10 RECEPATA

Ragu, salata ili gulaš: volimo dobre pržene lignje, ali na ovih 10 načina postaju još slasnije

 Marko Miscevic/Cropix/
Napravite gulaš, hrskave lignje iz pećnice, zatim lignje s tjesteninom ili krumpirom, ali i lignje na brudet ili u finom raguu

Lignje petkom u pojedinim su domovima, pa čak i uredima već prava tradicija. Najčešće su u pitanju frigane uz krumpiriće ili dobru salatu, koje i sami obožavamo, no povremeno se volimo zaigrati pa skuhati nešto novo i drugačije. Ako vam ovog petka ponestane inspiracije, zavirite na našu listu pa birajte između gulaša koji istovremeno podsjeća na dobru pašticadu i bogati brudet, zasitne salate s krumpirom ili tjestenine, a tu je i nekoliko složenijih jela za one posebno dobro raspožene. Napravite lignje s ribom i dagnjama po receptu Mate Jankovića ili pak bogati ragu za prste polizati. I ne brinite, čak i ako ne uspijete uhvatiti svoju kilu liganja na ribarnicama, koristiti možete i one smrznute iz supermarketa. Nisu preskupe, a od njih, kao što vidite iz priloženog, može nastati spektakularan ručak koji ćete, vjerujemo, poželjeti ponoviti što prije.

GULAŠ S LIGNJAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

TJESTENINA S LIGNJAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

HRSKAVE LIGNJE IZ PEĆNICE

image
Berislava Picek/Cropix/

SALATA S LIGNJAMA I KRUMPIROM

image
Berislava Picek/Cropix/

LIGNJE S RIBOM I DAGNJAMA PO RECEPTU MATE JANKOVIĆA

RAGU OD LIGANJA (I SIPE I HOBOTNICE)

image
Biljana Gaurina/Cropix/Cropix

LIGNJE NA BRUDET

image
Ante Cizmic/Cropix

POGAČICE S LIGNJAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

LIGNJE NA PADELI

image
Maja Danica Pecanic/Ustupljena Fotografija/

LIGNJE S POVRĆEM IZ PEĆNICE

image
Marko Miscevic/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 23:06