Lignje petkom u pojedinim su domovima, pa čak i uredima već prava tradicija. Najčešće su u pitanju frigane uz krumpiriće ili dobru salatu, koje i sami obožavamo, no povremeno se volimo zaigrati pa skuhati nešto novo i drugačije. Ako vam ovog petka ponestane inspiracije, zavirite na našu listu pa birajte između gulaša koji istovremeno podsjeća na dobru pašticadu i bogati brudet, zasitne salate s krumpirom ili tjestenine, a tu je i nekoliko složenijih jela za one posebno dobro raspožene. Napravite lignje s ribom i dagnjama po receptu Mate Jankovića ili pak bogati ragu za prste polizati. I ne brinite, čak i ako ne uspijete uhvatiti svoju kilu liganja na ribarnicama, koristiti možete i one smrznute iz supermarketa. Nisu preskupe, a od njih, kao što vidite iz priloženog, može nastati spektakularan ručak koji ćete, vjerujemo, poželjeti ponoviti što prije.
LIGNJE S RIBOM I DAGNJAMA PO RECEPTU MATE JANKOVIĆA
RAGU OD LIGANJA (I SIPE I HOBOTNICE)