Tjedan ovog puta započinjemo laganom, ali malo drugačijom salatom s ciklom i feta sirom, a zatim nastavljamo cvjetačom s hrskavom slaninom kojoj je zbilja teško odoljeti. Sredinom radnog tjedna uvijek je na redu kakvo dobro varivo, a odabir ovog puta pada na lažni pašta fažol sa slanutkom. U četvrtak radimo vjerojatno najjednostavnije zapečene njoke, a u petak hrskave lignje iz pećnice. Za vikend su, pak, na redu lazanje i slasna piletina u umaku od rajčice s maslinama. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Ponedjeljkom uvijek biramo laganija jela pa je tako ovog puta odabir pao na salatu s ciklom. Umjesto klasičnog kiseljenja, ovog smo je puta ispekli, nasjeckali na kockice i spojili s feta sirom. Probajte, stvarno je ukusno.
UTORAK
Cvjetača i slanina mogu biti itekako dobar par uz samo nekoliko dodataka i pola sata u pećnici. Slaninu pretvorite u hrskavi čips, a cvjetaču uvaljajte u umak pa je ispecite. Spojite, dodajte prilog ili salatu po želji i uživajte.
SRIJEDA
Volite li pašta fažol, varivo s tjesteninom i slanutkom moglo bi vam se baš svidjeti. Priprema uopće nije komplicirana, neće vam oduzeti previše vremena, a skuhat ćete lonac jela kojeg će se vrlo vjerojatno tražiti porcija više.
VARIVO S TJESTENINOM I SLANUTKOM
ČETVRTAK
Ako ste ljubitelj njoka na bilo koji način, ovako zapečene morate probati. Malo umaka od rajčice, puno sira, 30-ak minuta u pećnici i slastan ručak već je gotov.
PETAK
Lignje obožavamo, posebno su nam drage pržene, ali nakon svake pripreme u vlastitoj kuhinji zapitamo se što nam je to trebalo. Miris prženog ulja i nered koji ostaje ponekad se jednostavno ne isplate i baš zato, ovog petka radimo hrskave lignje iz pećnice.
SUBOTA
Lazanje su klasik kojem malotko može odoljeti. Dok se Talijani drže provjerenog recepta, kod nas jela inspirirana lazanjama svatko radi na svoj način, a mi vam donosimo brzinsku varijantu s kojom nema greške.
NEDJELJA
Ako vam se ove nedjelje ne jede picek s mlincima, sočno pečenje ili pohanci, razmislite o jednostavnoj, a tako ukusnoj piletini u umaku od rajčice s maslinama. Nakon ovog jela, tanjuri će biti prazni i tražit će se kriška kruha da se iz njih pokupe i zadnji tragovi umaka
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....